När chocken lagt sig

Tisdagen har rullat på i ett rasande tempo, som alltid på veckans andra dag. Jag börjar nämligen alltid mina tisdagar med mammaträning i Fagerdalsparken inne i stan och klockan 11:00 är jag klar där. Sedan hämtar jag alltid Jolie på skolan klockan 14:00 på tisdagar för att vi ska hinna till stallet och hennes ridlektion i tid. Så däremellan har jag tre “störande” timmar att fördriva. Ibland åker jag hem emellan men just nu är en av vägarna ut till Juniskär avstängd så det tar en halvtimme att åka hem vilket innebär att jag, typ, bara hinner hem och vända.

Varken att slå ihjäl tre timmar i stan eller “hem och vända” hade ju varit något problem om det inte var för vår kära lillebror Loo. Jag är föräldraledig med han på tisdagar, undantaget mammaträningen. Annars hade det varit perfekt att sätta sig på kontoret några timmar för jobb. Idag bestämde jag mig i alla fall för att hänga kvar i stan och vi han uträtta en hel del. In och hälsa på Stina (älskad vän/kollega) på jobbet som var på besök från Östersund, lämna ut grejer till sökande i Jolies Vänner, handla blommor till mina utekrukor, lämna en tvättställning hos min gamla hyresvärd samt lite andra småärenden. Loo var, för en gångs skull, på strålande humör hela tiden så vi hade en mysig dag tillsammans trots flängande.

Mammorna fick jobba med sina vader i förmiddags… 🙂

På ridlektionen sedan gjorde Jolie något vi väntat på både hon och jag – hon drog sitt livs första avramling. I full galopp tappade hon ena stigbygeln och därefter var balansen snabbt ur spel och hon drattade av. Tror att det var femte gången hon galopperade i sitt liv så hon gjorde det så himla bra. När chocken lagt sig skrattade hon mest och var sedan snabbt uppe på Milos rygg igen. Det var verkligen den perfekta första avramlingen om man kan säga så, haha 🙂 Vi har pratat så mycket om det jag och Jolie och nästan “hoppats” på att hon ska ramla av snart så att hon får se att det inte är så farligt. Så nu är det gjort – bara 99 gånger kvar!

Jolie och Milo efter lektionen <3

Jolie har lagt upp en film på det på vår Instagram @malin_jolie om ni vill kika. Så kul nu i efterhand att jag filmade så hon har sin första avramling dokumenterad. Och apropå film – vi har en superkul nyhet att berätta jag och Jolie. Ledtråd är just FILM. Kan ni gissa?

Du kanske också gillar

2 kommentarer

  1. Vilken tur att hon inte blev rädd när hon trillade av. Som den gamla hästtjej jag är har jag också bitit i gräset några gånger.
    Så skönt att det gick smidigt med Loo på stan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *