Morgonstund

Jag sitter i soffan och sippar på dagens första kopp kaffe. Aldrig smakar kaffet så bra som den första för dagen. Ibland när jag vaknar till på natten kan jag längta efter att det ska bli morgon så jag får ta dagens första kopp. Kaffeberoende? Ohh yeah!

Klockan 02:30 knackade det på dörren i natt och det var Jolie som kom HEM. De kom söderifrån och vi bor ju söder som stan så det passade att de lämnade henne trots den sena natten. Hon fick såklart välja själv och hon valde hem till Juniskär. Magisk känsla när hon kröp ned bredvid mig i sängen och vi somnade hand i hand. Hon har haft det så bra med Mattias, hennes pappa, på semestern men jag har haft en klump i magen och hugg i hjärtat av saknad varje dag. Äntligen, äntligen är hon hemma hos mami igen!

Älskar morgonstunden när hela huset är tyst. Men bara med vetskapen om att det snart kommer vara fullt av liv. Det är liksom villkoret för att kärleken till morgontystnaden ska finnas. Jag är som en mat- och sovklocka och vaknar samma tid varje dag oavsett. Under sommaren nu är det mellan 07:00 och 07:30 vilket är helt perfekt. Å andra sidan lägger jag mig alltid samma tid också, senast 22:30. Då mår jag som mest både i min depression och epilepsi.

Idag gissar jag att stallet väntar. Att träffa Anezza står högst upp på Jolies lista just nu. Kärleken som en liten hästtjej kan visa sin ponny är obeskrivlig. Det finns liksom inget annat.

Du kanske också gillar

2 kommentarer

  1. Haha, det där låter ju precis som jag, att vakna mitt i natten ibland och längta efter kaffe:) Och även jag älskar morgonstunden, och är morgonmänniska, precis som du gissar jag. Jag vaknar ofta tidigt, idag sov jag till halvåtta vilket är ovanligt länge, men jag brukar vara duktig på att lägga mig i tid. Har en utmattning att ta hand om så jag behöver det verkligen. Hoppas att du och Jolie fick en fin dag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *