Med darriga ben

Att träna på gym har sedan tonåren varit ett stort intresse och passion för mig. Men efter att Loo föddes och jag drabbades av min, ganska svåra, depression försvann all lust, intresse och motivation för att styrketräna. Jag vet inte om det är kopplat till att jag i så många år har jobbat på gym och därför kände någon omedveten stress, eller vad det beror på. Jag har istället sökt mig till ridningen och det fysiska arbetet i stallet. Det har jag mått bra av!

Men, jag har samtidigt känt att jag tappat hållningen. Som i så många andra yrken/fritidsaktiviteter sker stallarbete till stor del framför kroppen vilket gjort att jag tappat min baksida. Jag känner mig även inte tillräckligt stark varken i ben eller bål i ridningen. Men så har det fått vara, jag har inte velat pusha fram någonting och ställa krav på mig själv när det varit en kamp vissa dagar att ens ta sig ur sängen.

Förra veckan vaknade jag till en lust jag inte känt på länge. Lusten att styrketräna. Lyfta tungt. Pressa musklerna. Jag drog dock inte till gymmet det första jag gjorde utan lät känslan hänga kvar i huvudet. Känna in magkänslan. Stannade den? Och det gjorde den. Så idag, mellan ett mammaträningspass och en PT-kund tog jag så steget till mitt första riktiga gympass på evigheter. Och vet ni vad? Nu har jag darriga ben 😉

Stretchar min krånglande ljumske..

Jag vet att jag borde gå ut lugnt, men det var svårt att hålla sig. Så jag körde benövningar x 4 och magövningar x 2. Även om jag inte är så stark som jag en gång var så är det fortfarande mina starkaste partier så det kändes snällt att börja med dem för att bygga självförtroende.

Målsättningen är nu 1-2 gympass per vecka, dock fortsatt utan krav på mig själv. Jag vill behålla glädjen och lusten i träningen. Det är viktigast för mig just nu.

Du kanske också gillar

1 kommentar

  1. Vad kul att lusten kom tillbaka och att den stannade så du fick till ett bra pass. Det är svårt att ta det lugnt fast man vet att man behöver det. Hoppas att lusten och motivationen kommer tillbaka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *