I’m in tech!

Idag har jag varit på en CoLab-dag som BizMaker anordnade för deras inkubatorer och andra “hangarounds”. Temat var jämställdhet och mångfald inom techbranschen – och det är i den branschen jag nu ger mig in i. En tuff och fantastiskt rolig bransch, men som tyvärr är långt ifrån jämställd.

Det är lätt att bara bli förbannad, rent ut sagt, på fakta som ovan. För ja, det är fakta. Senast för ett par månader sedan kom det ut en studie i ämnet och siffrorna som rapporterades i den var ingen glädjande statistik. Men, ni som känner mig vet att jag sällan blir arg på problemet och istället oftast tänker – hur löser vi detta? Och det var det denna dag handlade om. Eller snarare att så ett frö till lösningen av problemet.

Jag kan attackera problemet från mitt håll. Se till att jag bygger ett jämställt bolag från grunden. Men också ha verktyg för att möta den tuffa branschen som ligger utanför min makt och mitt bolag. Sedan måste såklart problemet attackeras från fler håll. Det måste till ett förändringsarbete i alla led.

Siffrorna ovan kan lätt skrämmas om man är kvinna och vill in i tech-branschen. Där är inte jag, och jag hoppas heller inte jag kommer dit. Istället ser jag det som en utmaning och hoppas att jag istället får chans att bana väg för framtida unga kvinnliga entreprenörer!

Partner till BizMaker i detta jämställdhetsprojekt är The Yes Way och Melina Bergström som föreläste för oss idag var så inspirerande och kunnig.

Innan CoLab:et drog igång i förmiddags hade jag en PT-kund på gymmet. Då var jag så här pigg och glad. Nu ligger jag i soffan och längtar efter att orka hoppa i duschen så att jag kan få gå och lägga mig sen. Skjutit på duschandes i två timmar nu… Igår frågade förresten Jolie så här:

“Mamma, är dina svarta ringar under ögonen från att du gnuggat dig med mascara på eller ser du bara ut sådär?”

Tilläggas kan att jag då var helt osminkad utan någon gammal mascara. Hahaha. Barn är (h)ärliga och jag är trött är väl kontentan av det.

Nej, nu dusch, sen natti!

Du kanske också gillar

1 kommentar

  1. Det är helt vansinnigt med detta ojämställda samhälle. Det värsta är nog alla männsikor som inbillar sig att det är ganska jämställt. Det tror de oftast för att de inte har kollat statistik och siffror. Jag är lite intresserad av jämställdhet i vården och omsorgen. Ett exempel: 75% av alla pengar till personlig assistans går till män.
    Du är superduktig som inte låter dig nedslås av detta problem utan ger dig in i en mansdominerad branch. Det behövs fler som vågar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *