Fysträning för ryttare

Igår höll jag i ett träningspass för ryttare där vi jobbade med balans, mobilitet, stabilitet och styrka. De fokusområden jag valt var skuldror, höfter och bål då de tre ofta är utsatta områden för ryttare. Träningspasset var ett samarbete med Sundsvalls Fältrittklubb och min förhoppning är att vi ska kunna fortsätta med detta framöver. Precis som andra idrottare behöver ryttare stärka upp sin kropp vid sidan av sin gren och ju tidigare i ålder man kan starta ju bättre är det!

Jag kommer jättegärna till ditt stall eller ridklubb och hjälper till med träningen. Mejla mig på hej@mtstudio.se för mer information. Jag utgår från Sundsvall men har hela Sverige som min arbetsplats.

Bland det roligaste med ridsporten är att det är så stort åldersspann. Det är en av få idrotter där gammal som ung, tjej som kille, man som kvinna kan mötas på samma nivå. Väldigt fint tycker jag!

Efter träningen åkte jag upp till Härnösand för att kika på en hästloppis. Det fanns så mycket fint där till jättebra priser. Köpte fem schabrak till Anezza, alla i princip i nyskick. Priset? 30 kronor styck. Älskar att fynda!

Dagen skulle sedan avslutas med morsdagsmiddag här hemma men då jag blivit förkyld under dagen och framåt kvällen var helt däckad blev det sängläge istället. Vi sa att vi skulle ta den middagen till helgen istället och det fungerar ju lika bra det.

Hur många hästmänniskor har jag här i bloggen förresten?
Kram kram!

Du kanske också gillar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *