Blixtar och dunder

Vi hade planerat att åka till stallet tidigt imorse så att Jolie och Anezza skulle slippa den värsta värmen mitt över dagen. Dock gick det inte alls som planerat då jag varit vaken med Loo under natten och varken vaknade i tid eller hade ork att stressa på när vi väl vaknat. Så klockan var närmare 11:00 innan vi satte oss i bilen mot stallet. Dock så gjorde det inte så mycket med facit i hand då vädret var mycket friskare än igår och inte alls lika varmt och stilla.

Jolie tog med sin bästa vän (och granne) till stallet idag och de var så duktiga tillsammans. Vi blev i stallet i närmare fyra timmar tror jag. Tiden sprang iväg med ridning, pyssel och en picknick-fika där emellan. Supermysigt och helt perfekt väder. Varmt, några få moln och lätt vind vilket höll de värsta myggen borta. Annars är det hemskt i stallet just nu på myggfronten…

Efter stallet drog vi hela gänget till Ica för att storhandla till Jolies Vänner inför midsommar. För familjer som har det tufft ekonomiskt blir det alltid extra tufft vid högtider. Dels då barnen inte får mat i skola/förskola men också för att inte kunna fira högtiden som man vill. Då känns det bra att Jolies Vänner kan hjälpa till med både det mest basala men även att vi får sätta guldkant via midsommarmat och lite gott till barnen. Just nu är det mest barnfamiljer vi hjälper av den anledningen att de enbart är de som sökt, men tanken är att vi ska hjälpa alla socialt utsatta i Sundsvall med omnejd.

Vi var hemma först vid 17:30 och kom då hem till lagad middag som min MAKE, hihi, ordnat åt oss. Planen var sedan att jag skulle hålla ett träningspass som jag kallar “Trädgårdsträning” men för första gången någonsin valde jag att ställa in på grund av vädret. Jag kör alltid mina pass annars oavsett väder men på klockslaget tills vi skulle köra drog sommarens första åskoväder in över Juniskär. Huset blinkade fram och tillbaka och blixtar slog ned på löpande band så jag vågade inte köra någon träning då. Nytt försök på söndag. Kom du med!

Nu väntar jag på att Andreas ska komma hem från jobb. När mitt jobb blev inställt fick han åka iväg istället. Åskoväder och järnvägar är inte alltid en bra kombination. Hoppas han kommer hem snart!

Midsommar imorgon! Men vet ni vad? Vi har haft så mycket Åre och bröllop i huvudet så vi har liksom missat att det är midsommar, haha. Vi har NOLL planer och det känns faktiskt jätteskönt. Om Jolie vill går vi nog ner till firandet här i Juniskär en sväng, annars blir det en helt vanlig fredag men i lugnare tempo och det känns helt okej.

Har ni några härliga midsommarplaner?

Du kanske också gillar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *