Loo 7 veckor

Hej vänner!
 
I torsdags blev han sju veckor vår lilla Loo och det känns otroligt hur snabbt tiden går. När jag var i vecka 33 och hade sju veckor kvar till förlossning kändes det som en evighet som inte gick att genomlida medan dessa sju veckor sedan han föddes har svischat förbi. 
 
Jag har skrivit på Instagram att han är Dr. Jekyll & Mr. Hyde vår Loo och det känns verkligen som det. Han är för det mesta bekymrad, gnällig och på dåligt humör men så då och då fyrar han av ett leende som får en att smälta tusen gånger om. Vi har bra kontakt med BVC och tagit till en del åtgärder som fått han från att kolikskrika hela kvällarna till att bara vara allmänt gnällig. Som vår BVC-sköterska sa så är han ju bara 1,5 månad och en kan inte förvänta sig så mycket annat. Loo är också powernap-kingen vilket är frustrerande för både oss och honom. Han kan sova i 10-minutersintervaller hela dagarna vilket gör att han är ständigt trött men samtidigt är för pigg för att somna och komma till ro. Jag som skröt vilket mönsterbarn han var första veckorna får visst igen det nu, haha. Men, han är ju så liten ännu och mycket kan hända och förändras snabbt. Förhoppningsvis till det lite bättre.
 
Vår lördagsfina lilla skrutt ♥
 
Jag får en del kommentarer om varför Loo har på sig så kallade “tjejkläder”. Mitt svar är då – vad är tjejkläder? Det är lite komiskt att när Jolie var liten fick jag så mycket kommentarer att hon bara hade rosa, pasteller och söta kläder och att jag aaaaaldrig skulle klä en kille likadant. Nu när jag klär Loo likadant så är det helt fel enligt vissa. Jag försöker ge mina barn hundra möjligheter istället för en vad gäller stora som små grejer, inklusive kläder. Kan dock erkänna att jag har en stark akilleshäl i att jag gärna väljer ljusa pasteller istället för starka färger. Jag jobbar på det. Dock är det skönt att se att nu när Jolie, för det mesta, väljer sina egna kläder väljer hon allt från pasteller till starka färger, tuffa kläder till söta kläder. Precis som jag vill att det ska vara.
 
Hur tänker ni kring kläder till era små (som inte kan välja själv ännu)? 

Du kanske också gillar

23 kommentarer

 1. Jag gillar starka färger till mitt barn. Tycker det är sååå tråkigt i affärerna. Jättefint är det verkligen, men inte alls för oss. Tur att man får vara olika. Min son har inte speciellt tuffa kläder, men färgglatt

 2. Jag tycker man kan välja precis som man vill i färglandet. Varför ska vissa färger enbart vara för ett visst kön. Vi väntar vårt första barn och jag kommer att välja efter vad jag tycker om och inte vad hen bör ha på sig ☺️
  Starkt och modigt att gå emot normen och jag tycker som du att barn ska ha möjlighet till 100 och inte en. Tack för en bra och inspirerande blogg 👍🏻☺️

 3. Jag blir alltid lika full i skratt när folk inte har något bättre för sig än att peka finger åt varandra. Man kan tycka att färg på kläder etc är ganska banal del i en liten 7 veckors liv. Jag tycker folk skall skita i vad andra klär sina barn i så länge det inte skadar barnet i fråga. Hade du/ ni klätt plutten i shorts och T-shirt mitt i vintern hade jag blivit orolig, men det är en heeeelt annan femma. Själv har jag en lillebror på 10 månader, till honom köpte jag en rosa/lila jacka, den är hur fin som helst. Allt är så fruktansvärt ytligt. Fortsätt med rosett, blommor och alltihopa, han är så bedårande söt oavsett om han är klädd i rosa och blommigt eller en tröja med bilar på. Liten notis, satt med min mormor som är från en liten by i Kurdistan, och hon tyckte han var hur söt som helst, noterade inte för fem öre de "tjejiga" kläderna. Gammal kvinna från mellanöstern, gamla gardet…vi lever i 2018. Extremt långt här nu men jag blev lite förbannad, hoppas ni får en fantastisk helg och att det blir mer sammanhängande sömn för lillens del! Kram<3

 4. Jag personligen skulle inte klä mina pojkar i de kläderna som väljer att klä din gosse i. Jag tycker inte att volanger, blommigt och hårband med rosett är för pojkar. Men däremot väljer jag vilka färger som helst. Skulle pojkarna, när de är så pass stora, välja blommigt, rurtigt, volanger, randigt eller vad det än må vara så är det helt upp till dem. Jag skulle aldrig klandra mina barn eller andra föräldrar för deras val. Det viktigast är att man själv känner att det är rätt.

  Sen kan jag vara av den åsikten att jag tycker inte om det könsneutrala. Jag tycker pojkar ska vara pojkar och flickor flickor. Likaså tycker jag att det ibland kan bli enormt överdrivet att man ska klä sin tjej o ”tuffa kläder” eller sin kille i rosablommigt gulligull bara för att. Men ja, det här med genus är en fråga som kan diskuteras i oändlighet. I slutändan är ändå det vikigaste att vi mår bra och att vi gör val utifrån vad vi själva tycker om och inte vad andra tycker! Ha en fin helg, hoppas ni får lite sammanhängande sömn 🌼

 5. Jag tycker blommigt, hjärtan mm är gulligt oavsett kön. Varför skulle man tex inte vilja ha en hjärtbody eller blommiga kläder på en pojke om man vilk ha det på en flicka? Helt rätt Malin att du går emot normen och visar att kläder klär alla oavsett färg och mönster 🙂

 6. Min bebis, några veckor äldre än Lo, har en ganska "dämpad" garderob. Pasteller, svart, grått, vitt, marinblått. Inga starka, knalliga färger och knappt några mönster heller. Påminner en del om min egen garderob,basic med en twist 😅 Hade min bebis haft en snopp så hade hon haft samma kläder som hon har idag, tycker att det är rätt onödigt att begränsa barns garderob utifrån vad de har mellan benen.

 7. Gillar starka färger och ha på min son som är 2 år. Köper såkallade tjejkläder och får han välja själv så väljer han rosa och lila. Tycker att allt passar och det finns inget som är ”tjej/kill kläder” utan det är barnkläder.

 8. Yngsta sonen är 7 månader och jag klär honom mkt i gråskalan, han har även lite kläder i grönt, gult och blått. Mkt har han fått ärva efter storebror och tjejkusinen. Känner inte så stort behov av att matcha kläderna heller, han kan ha en blå/vit body till ett par tigerrandiga gula byxor och ett par röda strumpor liksom 😜 Han är lika söt ändå, han är bebis och han bryr sig inte ett smack sålänge sålänge han är ren och torr tänker jag 🙈 Till de äldre barnen har också alltid funktion gått före utseende, sålänge det är slitstarkt och tål lek klär jag barnen i alla färger. Har dock aldrig varit ett fan av spets och volanger och sånt, på någon av barnen 🙂

 9. Jag tycker såhär.. Att klä sin pojk i princip " bara " tjejkläder är till att ta i. Kanske tråkigt att det är uppdelat tjej och killkläder men så ser samhället ut idag. Jag har en tös på tre jag klär väldigt tjejjigt och väntar nu en pojk som jag kommer klä som en pojk. När han och hon KAN VÄLJA får dem göra de. Men innan dess nje.. så som dagens samhälle fungerar så nej ! Loos bbkläddr va rosa.. filten valde du rosa babysitter rosa babygym rosa.. why ? Finns precis lika mkt snyggt yill killat. Låt en kille få se ut som en kille och tvärtom. Senare i deras liv är det en annan sak !

 10. Färger och mönster på kläderna spelar väl ingen roll om man är pojk eller flicka. Men varför rosett/hårband? Det skulle jag aldrig sätta på min gosse. Varför liksom? Din sambo tycker det är jättefint han med?
  Tur man är olika!

 11. Jag tror det är oerhört viktigt att lära våra barn att allt är för alla, oavsett det gäller färger, former, leksaker eller arbeten. Genom att bryta normer tror jag att vi sakta kan förändra detta samhälle där våra barn skuffas in i fack pga av kön. Så himla många föräldrar som klär sina flickor rosa och gulligt från topp till tå men intygar att de absolut ska få välja själva när de blir tillräckligt stora. Undrar bara om de verkligen kommer väl helt själva egentligen, då de de första åren bara har fått lära sig att rosa och gulligt är för dem, då de aldrig haft på sig annat? Så länge folk envisas med att säga pojk- och tjejkläder kommer man ingen vart. Tack för att du bryter normer, viktigare än vad många tror!!

 12. Jag tänker nog precis som alla andra föräldrar… Jag klär mina barn i det jag själv tycker är fint. De första åren av mina barns liv väljer jag till 100% vad de ska ha på sig. Jag försöker inte dölja eller inbilla någon om att det är mina barns val utan helt och hållet mitt. Inte så konstigt såklart, det är nog väldigt få som köper kläder man tycker är fula tills sina barn.

  Jag hade aldrig klätt min pojke i klänning, volanger, spets, glitter, hårband och paljetter. Tycker inte att det är fint på pojkar helt enkelt (sedan är jag förvisso inte superförtjust i det på flickor heller. Lite kan vara gulligt, men inte för mycket).

  Där emot är jag extremt noga med att alltid berömma grannpojken (som gillar klänningar, paljetter och rosa) för fina kläder inför mina barn. Jag anser ändå att alla ska få ha på sig vad man vill. Det gäller mig, det gäller mina barn och alla andra på vår jord. Jag vill att mina barn ska visa respekt och kärlek till sina medmänniskor och jag vill att mina barn ska växa upp och acceptera att vi gillar olika. Olika färger, modeller, stilar. Det ena är inte bättre än det andra. Det finns inga måsten och det finns inga förbud så att säga.

  Mina bebisar klär jag som JAG vill men så fort de börjar tycka själva får de vara med och påverka. Jag kommer uppmuntra dem att välja kläder de själva trivs i. För mig är det det viktigaste i hela den här klädfrågan.

  Förlåt, nu blev det ett långt inlägg, det var inte meningen. Men du gör rätt i att välja kläder du själv vill. Bry dig inte om oss andra. Jolie och Loo är jättefina oavsett vad de har på sig.

 13. Att det ens finns en uppdelning pojkkläder-flickkläder tycker jag är helt galet! Alla barn kan ha alla färger, färger har väl igen könstillhörighet? Helt självklart ska barn ha möjlighet att klä sig i alla färger och mönster. Inga begränsningar, det är ju vi vuxna som begränsar dem pga våra påhittade normer. Det är så kul att det går framåt i utvecklingen och att fler kliver ur stereotypa könsroller! Heja dig och vad roligt för Loo att han har föräldrar som inte begränsar honom för att han är pojke 👏🏻

 14. Jag har inga egna små men har jobbat sju år på förskola nu. -så gott som alla- flickor har rosa, rött, lila, volanger eller prinsessiga mönster, varje dag. Jag skulle själv aldrig klä mig så så jag antar att det är därför det skrämmer och stör mig. Så oerhört smal synvinkel de får.

 15. Loo är ju otroligt söt i kläderna, speciellt hårbandet! Jag trodde nog att vi kommit längre med att killar och tjejer får och kan vara klädda hursomhelst, men så ser jag några kommentarer här att det är visst lång väg kvar. Min son är 16månader och har mest s.k könsneutrala kläder, mest pga att vi ärver nästan allt. Är det bilar på kläderna så är det presenter, men han har även fått rosa och blommiga plagg, vilket jag tycker han passar jättebra i, medan farföräldrarna har lite svårare att acceptera det.

 16. Alltså jag blir så jävla irriterad när jag läser vissa utav dom här kommentarerna. Folk är så dubbel, ”när mina barn blir stora får dom bestämma själv vad dom vill ha men jag tänker då inte klä mitt barn utanför normen” 🤦🏼‍♀️

  Ok, men om ditt barn från FÖDSEL blir stoppad i ett fack så kommer antagligen sitt barn vilja bete sig precis som du och resten av samhället förväntar sig. Barnet har inte fått några möjligheter att utforska ”alternativen” till den störda samhällsnormen.

  Jag väntar själv mitt första barn, som råkar ha snopp. Trots det så köper jag kläder med enhörningar, regnbågar, glada frukter och gulliga budskap. Allt från ”tjejavdelningen” givetvis eftersom killar redan när dom fortfarande ammar 24/7 förväntas gilla dinusarier och bilar. Faktum är att precis som någon skrev, det är jag och min man som väljer tills barnet är stor nog att välja själv. Jag vet inte vad mitt barn gillar än och köper därför det vi som föräldrar gillar och vill förmedla. Jag har tyvärr också fått kommentarer om att jag borde köpa lite ”tuffare pojkkläder” till mitt barn. Kill me now.

  Malin, som du klär din Loo vill jag också klä min son. Du har öppnat upp den världen ännu mer för mig och visat att det är andra som gör precis som jag vill göra. Tack för det! Min älskade lilla unicornpojke ska givetvis också ha rosett och hårband 💕

 17. Alltså jag blir så jävla irriterad när jag läser vissa utav dom här kommentarerna. Folk är så dubbel, ”när mina barn blir stora får dom bestämma själv vad dom vill ha men jag tänker då inte klä mitt barn utanför normen” 🤦🏼‍♀️

  Ok, men om ditt barn från FÖDSEL blir stoppad i ett fack så kommer antagligen sitt barn vilja bete sig precis som du och resten av samhället förväntar sig. Barnet har inte fått några möjligheter att utforska ”alternativen” till den störda samhällsnormen.

  Jag väntar själv mitt första barn, som råkar ha snopp. Trots det så köper jag kläder med enhörningar, regnbågar, glada frukter och gulliga budskap. Allt från ”tjejavdelningen” givetvis eftersom killar redan när dom fortfarande ammar 24/7 förväntas gilla dinusarier och bilar. Faktum är att precis som någon skrev, det är jag och min man som väljer tills barnet är stor nog att välja själv. Jag vet inte vad mitt barn gillar än och köper därför det vi som föräldrar gillar och vill förmedla. Jag har tyvärr också fått kommentarer om att jag borde köpa lite ”tuffare pojkkläder” till mitt barn. Kill me now.

  Malin, som du klär din Loo vill jag också klä min son. Du har öppnat upp den världen ännu mer för mig och visat att det är andra som gör precis som jag vill göra. Tack för det! Min älskade lilla unicornpojke ska givetvis också ha rosett och hårband 💕

 18. Jag personligen tycker också att man inte ska klä barnen som en pojk eller flicka. Men att man kanske inte ska gå till överdrift. Utan att man kan mixa och matcha precis hur man vill. Och alla är vi olika. Men där emot har jag lite svårt för hårbandet. Varför? Att han har rosa och ”tjej” färg är bara fint. Gammalrosa är så härlig färg.

 19. När jag ser föräldrar som klär sina pojkar i "tjejkläder" och tvärt om blir min första tanke de hade så önskat att fått det kön på barnen som kläderna avspeglar. Kan inte rå för och kan bli så irriterad som i mitt fall har pojkar innan och nu en liten tjej som jag klär så flickit jag bara kan och får frågan om det är en flicka eller pojke? Bara för att samhället blivit så vridet och människor är rädda för att säga fel kön. När jag är stolt över att ha en flicka och tvärt om. Och väljer och klä de i det könet. Sedan han barn leka med alla sorters leksaker men med kläder går gränsen.(använder en del av pojkarnas gamla kläder och mixar upp till en tjejig look) Så jag kan förstå att fler med mig reagerar på att ni väljer att klä er son som en "tjej" Och det måste ni även ha haft i åtanke att ni kommer få höra när ni gjort detta val.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *