Gravid Vecka 30

Jag ligger uppkrupen i sängen, nyduschad och redo för att sova men tänkte passa på att skriva några rader i bloggen innan jag sluter ögonen. Jag är SÅ trött om kvällarna nu och det känns som att jag lägger mig tidigare och tidigare för varje kväll. Det är säkert en kombination av att kroppen och huvudet är allmänt gravidtrötta samtidigt som jag börjar ha extrem sömnbrist på grund av foglossningen. Sova med foglossning är projekt omöjligt.
 
Idag gick vi in i vecka 30 och jag börjar nästan se mållinjen där borta. Längtar efter lillebror men längtar så otroligt mycket mer efter att inte vara gravid. Det kanske låter avigt men lillebror kommer när han kommer och är då så välkommen. Graviditeten i sig däremot vill jag kicka ut genom dörren med detsamma. Det sägs att kvinnokroppen är gjord för att bära och föda barn och så är det säkert till viss del. Men alla kvinnokroppar är inte gjorda för det. Min är det inte. Tack vare vår sjukvård idag klarar min kropp av det ändå men hade det varit förr i tiden hade den ej gjort det och jag hade med största sannolikhet varit en som naturen sållat bort i processen. Jag hade aldrig överlevt Jolies förlossning och komplikationerna efter det. Så – jag älskar barn, men hatar att vara gravid då min kropp samarbetar till 0%.
 
Dagens jag och dagens mage  i vecka 30
 
Jag vill avsluta inlägget med att skriva samma sak här som jag gjorde på Instagram igår. TACK för alla fina kommentarer, mejl och hjärtan på mitt föregående inlägg. Jag tvekar ofta hur öppen jag ska vara men med er som följare är det verkligen lätt att vara öppen. Inte ett elakt ord och nästan inga oönskade tips och råd alls. Bara 99% kärlek. TACK ♥
 
Nu ska jag släcka ner datorn och säg hej till käre John. Natti natti!

Du kanske också gillar

11 kommentarer

 1. Alltså detsamma för mig. Min kropp är inte gjord för att vara gravid och hade vi inte haft fantastisk sjukvård både under graviditet och förlossning hade nog varken jag eller dottern hängt kvar. Efter min första graviditet och förlossning så har jag känt sådan ångest. För jag har velat ge min dotter ett syskon men varje del i min kropp har skrikit NEJ!. Nu är jag gravid igen med nr. 2 och ja, det är lika jävligt som förra gången. Men denna gång kan jag faktiskt räkna ner dagarna till ”aldrig mer”. Det låter hårt, men det här är det absolut med psykiska och fysiska påfrestning som jag utsatt mig för. Tänk att kroppen är så fantastisk men samtidigt så jävlig för vissa. Så, faktiskt Hejja oss lite extra nu, nu kör vi!

 2. Förstår din känsla. Jag hatade att va gravid, jag mådde inte bra alls. Varken i knopp eller kropp!
  Men två fantastiska barn har jag fått och är nu färdig.
  All lycka till er! ?

 3. Åh vad skönt att någon mer inte säger att kvinnor är gjorda för att föda barn bla bla…. Jag hade heller inte överlevt en förlossning om det inte vore för sjukvården i dag, hade förblött. Med tanke på hur många som dog förut i samband med förlossning så förstår jag inte dem som påstår att kvinnor är gjorda för att bära och föda barn. Revolutionen har gjort en miss här ? Vill bara säga att jag har läst din blogg i många år och stannar alltid kvar trots glest mellan inläggen i bland när livet förståligt kommer i mellan. Vill också hylla din modighet i förra inlägget, starkt gjort att dela en sån sak. Lillebror får garanterat mycket kärlek och omvårdad av eran fina familj, oavsett kromosonavvikelse eller inte ❤

 4. Själv funderar jag på om jag ska våga bli gravid igen. Hade hemsk foglossning och sedan bäckenproblem i flera år efter förra graviditeten. Har du testat akupunktur? Jag testade tyvärr inte det under förra graviditeten men skulle absolut testa det vid en ev kommande graviditet. Det är ju en av få metoder som bevisligen kan hjälpa mot foglossning.

 5. Jag älskade att vara gravid, det var inte helt lätt (hade problem med yrsel, blodtrycket och järnbrist genom hela) men på något sätt så spelade det ingen roll varken när jag var gravid eller nu, längtar tills nästa gång om det blir någon. Men jag hade däremot något inte heller överlevt om det inte vore för vår fantastiska sjukvård! Så jag vill gärna vara gravid men inte så gärna föda barn igen ?

 6. Jag förstår dig helt och fullt i känslan av att inte gilla att vara gravid! För egen del var min första graviditet värst. Sedan har det mot alla odds bara blivit lättare – väntar trean nu och är "gammal" (38), så jag borde må betydligt sämre än vad jag gör. Men tydligen inte! Förlossningarna har hittills varit lätta så jag hoppas på samma sak med trean…

  Läste även ditt inlägg om kromosomavvikelse. Jag resonerar som du – att det inte är någon katastrof med Downs Syndrom, och att även de som har detta kan leva ett lyckligt, fullgott liv och sprida glädje och kärlek till sina nära och kära. Vi gjorde KUB-test i vecka 13 (p.g.a. min ålder), fick "nästan" höjd risk för DS, men valde att inte gå vidare med andra undersökningar. Jag blev dock irriterad på barnmorskan som utförde undersökningen, för trots att vi hade sannolikhetssiffror under det som räknas som "höjd risk" (gräns här i länet går vid 1:200, vi hade typ 1:265), kändes det som att hon tyckte att vi hade hög risk och borde gå vidare med NIPT, fostervattenprov och liknande. Som om DS var en katastrof. SUCK! Lill-hoppsan i magen såg ju ut att må bra i övrigt, och inga fel har synts på något av de tre ultraljud vi har gjort (v. 8 p.g.a. urinvägsinfektion, v. 13 vid KUB och RUL i v. 19). Så skönt att ni har haft en "bra" läkare som istället tryckt på att ni väntar ett FRISKT barn, oavsett kromosomuppsättning.

  Stor kram till dig och fortsatt lycka till med graviditeten! Jag ligger bara någon dag efter dig med bf 4 januari:-).

 7. Ja den där tröttheten under graviditeten känner jag verkligen igen.
  Ert matbord som skymtar i bakgrunden är jättefint. Får man lov att fråga vart ni köpt det?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *