Psoriasis

Hej mitt i veckan!
 
Jag har sedan i höstas haft problem med små eksem i mitt ansikte men de har trots vintertid hållt sig hyffsat i schack. Eksemen har varit jobbiga men jag har tänkt att stress och min sjukdomsbild ligger bakom dem och att det därmed skulle bli bättre och bättre. Tyvärr har det i stället blivit tvärtom och senaste veckorna har det eskalerat helt. Så i måndags fick jag snällt gå till läkaren med eksemen, jag drar mig väldigt för att gå dit efter höstens alla besök men situationen var ohållbar då eksemen gått från att klia till att göra ont. Så, efter att jag och Andreas väntat dryga timmen i väntrummet fick jag komma in och jag trodde ju läkaren skulle säga samma sak som jag tänkt, att eksemen beror på stress/sjukdom, men i stället säger han – Psoriasis, är det något du har i släkten? 
 
Varför göra det halvhjärtat när en kan göra det helhjärtat? Haha! Skämt å sido, jag har inte fått bekräftat att det är psoriasis så än finns det hopp, även om min symptombild både i ansikte och på kroppen och även övriga faktorer runt omkring stämmer väl överens med den sjukdomen. Jag har påbörjat behandling så nu hoppas jag att det blir bättre oavsett vad det är – det är ju det viktigaste.
 
 
Snygg-jag med eksemen. Utseendemässigt stör de mig faktiskt inte alls, det är klart att det är tråkigt att ha halva ansiktet och kroppen fulla av eksem, men det jobbigaste är att de gör ont. Sen att de syns, ja, det är ju så det är just nu och inte mycket att göra åt. Glad att jag kommit till den punkten i livet för jag tror inte jag tagit det lika lätt bara för ett par år sedan.
 
Dags att kila till jobb här nu – önskar er en fin onsdag!
Kram kram ♥

Du kanske också gillar

37 kommentarer

 1. Men du…det skulle ju vända nu ju! 🙁
  Hoppas de får rätt på det åt dig så det "bara" blir utslag, en del får det ju jättejobbigt…

 2. Det är så jobbigt med eksem, speciellt i ansiktet! Jag hade väldigt mycket på mina ögonlock ett långt tag och försökte verkligen med allt utan resultat, tills jag sen fick någon ny salva (utan kortison) som heter Elidel som gjorde mina ögonlock, plus resten av kroppen helt bra och det har inte ens kommit tillbaka på snart två år! Vet inte om det kan vara något för dig, men jag ville iaf skriva det :))
  Hoppas att det blir bättre för dig också så fort som möjligt!

 3. Åh jag beundrar din styrka! Jag har problem med nässselutslag/ödem i ansiktet till och från och mår jättedåligt över det. Tar då kortison för att få ner dem men vet ju samtidigt att kortison sliter på kroppen. Önskar jag kommer till samma styrka och mognad som dig snart jag med och kan leva med det utseendemässigt de dagar som det pågår! Kram och lycka till!

 4. Ojoj, vad du ska drabbas…
  Psoriasis kan även sätta sig i leder.. tex bäcken mm.
  Hoppas behandlingen biter så d går ner snabbt!
  För mig har klåda av eksem varit extremt störande periodvis 🙁

 5. Men vännen så det bara dyker upp nya saker hela tiden! Precis sådär såg jag ut under nästan hela gymnasietiden. Hela ansiktet och överkroppen, jag vart så överkänslig mot allt att jag under en period knappt vågade stoppa i mig något annat än bara vatten och banan, för annars kunde det plötsligt bli 10 ggr värre och jag fick åka akut till vårdcentralen för att få kortisontabletter för "allergisk chock" trots att jag ju varken ätit eller gjort något. Efter att fått bra hjälp (äntligen) på hud på sjukhuset fick jag bra krämer, åt allergimediciner varje dag året runt under flera år och fick ljusbehandling (Sola tre ggr i veckan på sjukhuset) så blev jag så himla mycket bättre! Efter det har det aldrig kommit tillbaka i den extrema mängd och med sådana problem som det faktiskt gav. Klias, gör ont och kändes nästan som sjukdomskänsla i hela kroppen. Hoppas det hjälper med det du fått och att det snart känns bättre! Kram på dig <3

 6. Fina du vad du får vara med om. Ändå har du kvar det positiva och din hunor. Hoppas hoppas att det vänder och läker snabbt! Kram!

 7. Hej!
  Har haft eksem sedan jag var liten..provat det mesta…men..så fann jag Imedeen på hälsoapoteket typ…bygger upp huden inifrån och har hjälpt mig och några vänner också..
  =) lycka till!

 8. Hej!
  Har haft eksem sedan jag var liten..provat det mesta…men..så fann jag Imedeen på hälsoapoteket typ…bygger upp huden inifrån och har hjälpt mig och några vänner också..
  =) lycka till!

 9. Hej!
  Har haft eksem sedan jag var liten..provat det mesta…men..så fann jag Imedeen på hälsoapoteket typ…bygger upp huden inifrån och har hjälpt mig och några vänner också..
  =) lycka till!

 10. Hej!
  Har haft eksem sedan jag var liten..provat det mesta…men..så fann jag Imedeen på hälsoapoteket typ…bygger upp huden inifrån och har hjälpt mig och några vänner också..
  =) lycka till!

 11. Hej! Har ockås haft eksem i ansiktet hela denna vinter typ. Ögonlock, runt mun. Går inte bort hur mycket jag än smörjer! Hoppas det blir bättre till sommaren, det brukar det nästan alltid! 🙂

 12. Men vad du råkar ut för mycket motgångar fysiskt just nu. Beundrar din styrka att ändå hela tiden se positivt och se framåt. Du verkar så stark. All eloge till dig som alltid lyckas inspirera med din inställning till allt här i livet! ??

 13. Men vad du råkar ut för mycket motgångar fysiskt just nu. Beundrar din styrka att ändå hela tiden se positivt och se framåt. Du verkar så stark. All eloge till dig som alltid lyckas inspirera med din inställning till allt här i livet! ??

 14. Vad stark du verkar, tror att många hade blivit förkrossade, eller åtminstone tyckt att det vore jätte jobbigt med eksem i ansiktet pga. utseendet. Hoppas att din behandling ska hjälpa så att det blir bra! 🙂

 15. Hoppas du blir bättre snart! Hade liknande på armarna en stressig period i livet för några år sen. Du sprider så mycket glädje
  och inspiration, och förtjänar verkligen att
  ha det bäst och må bäst❤️ Ha en fin dag☀️

 16. Min mamma har det fast inte i ansiktet (om hon inte är varit jätte stressad ett tag för det bossar upp mer då) men på benen har hon och i öronen.

 17. Fantastiskt av dig att lägga ut bilder på sina eksem!
  Jag har psoriasis och var väldigt svårt i början då man kände sig oerhört ensam och det fanns inte speciellt många unga tjejer som skrev om psoriasis för 10 år sedan.

  Om det nu är psoriasis som du drabbats av så sluta genast med citrus! Citron, apelsin ja allt som har med citrus att göra!

  Naturligtvis saker jag älskar, men fick helt plötsligt en period mycket mer utslag än vanligt och fick tipset av en granne med sjukdomen att genast sluta med citrus. Och det blev bättre!

 18. Starkt av dig att lägga upp bilder när du har eksem! Ser själv ungefär likadan ut i ansiktet just nu. Har haft det sedan jag var 12 år. Det är först de senaste året som jag har accepterat det och slutat må dålig över det. Är idag 22. Känns så skönt att äntligen kunna känna sig fin ändå. När jag såg dina bilder nu så vart jag ännu mer självsäker och jag känner att jag kan lägga ut bilder på mig själv trots eksemen 🙂

  Hoppas det blir bättre för sig snart! 🙂

 19. Har oxå kroniska utslag som inte går bort som kommer och går lite i ljumskarna.. det kan vara psoriasis men ser inte ut riktigt som det så jag hoppas att det är ngt som kan gå bort med tiden.. men haft det i säkert 8 år nu.. kliar inte så mkt längre.. Man kan ju o sola solarium också kanske skönaste behandlingsmetoden!

 20. En som jag känner hade svårartad psoriasis i sin
  ungdom. Folk ryggade för att skaka hand med
  henne. Vid sjutton års ålder blev hon vegetarian.
  Och mycket bättre. Ett par år senare blev hon
  vegan. Och alldeles symptomfri.

  Bara som ett tips.

 21. Många sjukdomar man får har sitt ursprung i tarmarna. Jag förstår det som M kommenterat ovanför. WHO skrev att ca 80% av alla sjukdomar beror på "skit i tarmarna". När jag började med Aloe vera försvann nästan alla mina klimakterisvettningar (aloe vera rensar ur tarmarna). När jag gjorde en detox blev jag symptomfri! När jag hade rosacea (röda utslag i ansiktet) började jag med ekologiska krämer och det blev bättre och idag har jag väldigt lite. När jag smörjer in mig med ren Aloe vera på tub minskar rodnaden inom några sekunder.
  Jag tycker definitivt att du ska testa med ekologiska alternativ och göra en detox-kur.

 22. Ah, så viktigt med personer som skriver om detta. Undervisar i högstadiet och man vet ju hur sjukt osäkra de kan vara på sig själva och då är det så gött när någon modig människa med bra självkänsla visar att det är ok och vanligt. Viktigt med bra internetförebilder! 🙂

 23. Det är svårt att leva med psoriasis och även värken i leder som kan sätta in då och då, förr åkte jag alltid till Spanien under 1 månad per år för att få lindring i solen. Av en slump hittade jag en blogg för något år sedan och hittade där även böcker fanns som behandlade ämnet och på ett annat sätt än vad jag tidigare hört talas om.

  Detta har idag gjort att jag fått en enorm lindring utan att behöva använda bråkdel av de salvor och kortisoner jag tidigare använde och jag blir allt bättre för varje dag som går.
  Här är en länk och jag rekommenderar att man tittar dit:
  http://gluten-celiaki.blogspot.com

  Mvh Ulla

 24. Hej!
  Trist att läsa att du också drabbats troligtvis av Psoriasis det har jag också för X antal år sedan, jag driver en blogg i ämnet kika gärna in där om du har lust!
  Ha en fin kväll!
  Mvh,
  levamedpsoriasis Jenny

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *