Att skapa motivation

Men oj, oj vilket ruskväder som dragit in här på kvällskvisten. Att jag i förmiddags körde MAMA Baby+ med träningsglada mammor utomhus i strålande solsken är svårt att tro just nu. Regnet står som spikar både lodrätt och vågrätt och träden snart likaså på grund av vinden. Hej höst och det med besked!
 
Soffan, tända ljus, en film och världens bästa famn, hihi, lockar men sitter i stället och sliter med plugg. Jag råkade visst skjuta upp det igårkväll så jag får göra det dubbla ikväll i stället. Var så omotiverad tills jag kom på att anmälan till högskolan öppnade idag och med den tanken kom även motivationen som ett brev på posten. Även om jag inte gillar nuvarande studier så kom jag på varför jag gör det. Varför är alltid en användbar fråga som ofta skapar motivation. 
 
Exempel:
 
– Jag vill bli starkare!
– Varför vill du bli starkare?
– Jo, för att då kan jag jobba utan att få ont. Jag kommer orka leka mer med mina barn. Etc…
 
Eller som i mitt fall:
 
– Jag ska läsa upp några betyg 
– Varför?
– För att jag ska stå mig bättre i konkurrensen och förhoppningsvis komma in på den kurs jag verkligen vill till våren
 
Svaret på frågan varför ger i båda fallen extra motivation! Testa gärna själva att skriva upp en målsättning. Fråga er sedan varför ni vill nå målsättningen och vad det skulle göra för er. Tisdagstips!
 
 
Mörkt, mörkt, mörkt hemma ikväll! Jag är så sugen på att göra om här hemma men det står inte först på priolistan för stunden. Kanske senare i höst/vinter om energi finns. Det är ju nu om hösten en börjar vara hemma lite mer och ser allt som skulle behöva göras. Men ja, en sak i taget.
 
Kram kram!

Du kanske också gillar

4 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *