Workout School Pass 3

Hej vänner!
 
Då var det torsdag igen och vi är därmed framme vid träningsskolans tredje pass. Tänk att vi nu faktiskt är inne på dag 8 och har hållt på i över en vecka. Visst känns det bra? 
 
Idag ska vi jobba med en rolig stege. Två av övningarna känner ni igen sedan tidigare. Använder man basövningar så kan man jobba med dem i oändlighet – det är bara fantasin som sätter gränser hur man kombinerar dem.
 
Stege 1 – 10
 • 1 x Upphopp
 • 1 x Armhävning
 • 1 x Ryggcirkel / Jorden runt
 • 2 x Upphopp
 • 2 x Armhävning
 • 2 x Ryggcirkel / Jorden runt
 • 3 x Upphopp
 • 3 x Armhävning
 • 3 x Ryggcirkel / Jorden runt
Så matar vi sedan på tills vi är framme vid tio. Så det avslutande varvet blir:
 • 10 x Upphopp
 • 10 x Armhävning
 • 10 x Ryggcirkel / Jorden runt
Det är ingen vila planerad i passet så försök gå ut i ett lugnt tempo som ni klarar av att hålla hela vägen. Behöver ni stanna upp för att dricka vatten eller ta ett par andetag så är det helt okej. Kan ni göra några armhävningar på tå så börjar ni sedan för att sedan skala dem. Utmana er själva med andra ord!
 
 
Upphopp
 
Böj på knäna och nudda med händerna i golvet. Spänn till magen och skjut er sedan explosivt uppåt i ett hopp. Att skala denna övning kan vara att man istället för att hoppa reser sig kraftigt uppåt men att fötterna aldrig lämnar golvet. 
 
Armhävningar

Se beskrivning för armhävningar i Workout School Pass 1 som ni hittar → HÄR.
 
Här nedan visar jag en skalad variant på armhävningar. Utgångsläget är att göra dem på tå. Sedan kan man skala ner dem till att göra dem på knä. Nästa skalning blir att göra dem på alla fyra. Mycket bättre att fortsätta göra dem på alla fyra än att ge upp när de blir för tunga på knä. Är de för tunga på knä från början? Börja göra dem på alla fyra direkt. 
 
 
Ryggcirkel
 
Ryggcirkel hittar ni beskrivning och bilder för i Workout School Pass 2 → HÄR.
 
Hojta till om ni har några frågor. Nu kör vi torsdagsträning! Och ni, jag tror ni kommer gilla vad vi ska göra imorgon. Stay tuned!

Du kanske också gillar

29 kommentarer

 1. Klar! Sista två varven fick jag ta armhävningar på alla fyra. Visste inte ens att man kunde göra så men tom det blev jobbigt sista varvet, puh! Armhävningar har alltid varit bland det värsta jag vet, haha. Benövningar är roligast, men antagligen för att jag är starkast där… 🙂 Nu kan jag åka och jobba med skön känsla i kroppen! 🙂 🙂

 2. Dagens pass klart! Tack för att du gör detta! Glad jag klarar armhävningar på fötterna nu, vilket jag inte klarat för ett par år sen 😊 men hur långt ned ska man gå vid vanliga armhävningar? Jag går ner till ca 10cm mellan magen och golvet. Ska man ner mer? Går på crossfit oxå och där pratar de om crossfit armhävningar med armarna längs kroppen. Är det så man helst ska göra?

 3. Dagens pass avklarat, skönt och nu började svetten rinna! Härligt pass! En liten fråga bara, när du i detta pass skriver 1 jorden runt (osv) menar du ett varv åt varje håll eller endast ett varv för att sedan byta håll nästa varv? Körde nu lite olika men avslutade med 10 varv åt båda håll!

 4. värmde upp med att städa huset och är precis färdig med dagens pass. Min 4-åring kör sin variant av passet nu 🙂 Tack för inspiration och motivation!

 5. Klart! Precis som Sandra så städa jag huset först och fick lite uppvärmning där. Dammsuga är en toppen uppvärmning! Körde några armhävningar på knä och några på alla fyra. Men ryggcirkeln va det värsta här. Nu märker man hur dåligt tränad ryggen är :/ Men i slutet av januari hoppas jag att den är starkare! och tack än en gång för detta!! 🙂

 6. Klar!
  Värmde upp med att mocka till hästarna och sedan detta pass. Såg framför mig att det skulle vara pest och alldeles för jobbigt (motivationen var kanske inte den största i dag =) ) så jag gjorde armhävningar på knä redan från start. Jobbigt var det men inte sådär "pest" som jag trodde utan kul! Ångrar dock att jag inte utmanade mig med att göra armhävningar på tå till en början men det får bli nästa gång. Avslutade med lite övningar för min foglossning, nu väntar vi på morgondagens utmaning =)

 7. Hej Malin. Tycker om din blogg och är intresserad av träning.
  Jag har precis börjat blogga igen så hoppas de är ok att jag la till blogg på min sida??
  Bor även i Sundsvall med min dotter och träna på fritiden så fort jag kan.

 8. Dagens pw och övningar gjorda, kändes i kroppen, men så skönt när dom var gjorda. Tack för att du lägger upp jättebra övningar och det är så bra att du har bilder på dom. Nu efter en vecka med nya vanor känner jag att jag mår så mycket bättre på flera sätt.

 9. Värmde upp med jagis med sonen och sen passet som var mycket tuffare än jag trodde. Hade huvudvärk när jag kom hem från jobbet och skulle aldrig ha tränat om det inte var för det här. Du är grym som gör det här Malin och kommer med pepp när man behöver det som mest!

 10. Jag har verkligen fått rutin på mina pw:s och får nästan abstinens när jag inte tar de dagligen. Så jag fortsätter med dem även de dagar som det är styrka inräknat. Hoppas det är okej? 🙂 Idag blev det iaf en mils (!) promenad. Med en bra podd i öronen så är det inte svårt att knalla. Tiden bara går och vips så har man gått en bra runda. Gjorde träningspasset efter och oj vad jobbigt det var! Vid sjätte varvet så var det nära att jag slutade. Men jag fortsatte 🙂 Armarna kommer vara som gelé imorn efter alla armhävningar, hihi. Kram!

 11. Dagens pass avklarat! Oj, så jobbigt det var. Men verkligen roligt med variation. Känns toppen det här 😊.

 12. Tack för att du gör detta! Jag hoppade på i smyg i söndags. Har varit glad åt träningsvärken jag känt efter det passet, så länge sen jag hade det! Hade rak kurs mot soffan efter att ha nattat lilleman ikväll, men sen hejdade jag mig och gick in här för att kolla dagens pass. Känns fantastiskt nu när träningen är gjord! Det går faktiskt att bryta gamla vanor och lära in nya, mer hälsosamma rutiner. Känner mig så peppad!

 13. Fick dela upp passet idag då min 5månaders vaknade från sin nap mitt i. Blev både svettig och trött trots att jag skalar övningarna. Man känner sig så dålig när man inte ens klarar av att göra övningarna så de "ska vara" men bara det känns och är jobbigt med avskalade så ger det väl ändå träning för mina yttepytte muskler?

 14. Hej Malin! Vilket himla roligt initiativ detta är, helt underbart. Så lagom bra nivå att komma igång på också. Jag har länge tänkt komma mig för att börja träna igen, men det har liksom aldrig blivit, det känns som ett så himla stort projekt. Så detta är precis vad jag behövde! Jag körde igång i förrgår, så jag missade första veckan, men det fungerar lika bra för det. Jag är peppad och taggad och har redan börjat längta efter nästa dags uppgift, hehe. Dagens pass var helt klart jobbigare än jag trodde, så imorgon lär jag få dras med träningsvärk 😀

 15. Gjorde plankan igår och dagens träningspassa i förmiddags eller så. Ikväll sen på jobbet har jag haft så ont kring mina nedersta revben…….
  Min syster hade likadant och trodde det beror på plankan igår?
  Ja ja, hoppas det går över iallafallllll!

 16. Ojojo. Mina armar säger jag bara… jag orkade bara till varv 6.. sen fick jag vila. Men tig en extra promenad på lunchen och gjorde lite situps istället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *