Cycle Interval Workout

Hej vänner!
 
Efter fem dagar med feber för ett par veckor sedan och därefter en veckas seg förkylning försöker jag nu komma igång med mina cykelintervaller igen. Det primära syftet med cyklingen är att få ordentlig daglig cirkulation genom mitt bäcken där skadan sitter då det är viktigt för läkningsprocessen. Sedan i somras har jag suttit på cykeln mer eller mindre varje dag och jag har gått från att hata det till att acceptera det till att, nästan, tycka om det. Därför har jag nu även satt upp en målsättning om att tävla på cykel i sommar. Så jag har något mer än bara rehabprocessen som driver mig framåt. Jag har accepterat att jag här och nu inte kan bli bäst på eller ens utöva CrossFit och tung styrketräning med basövningar som jag tycker är så kul och har därför bestämt mig för att försöka bli riktigt grym på det jag faktiskt kan göra och där kommer alltså cyklingen in i bilden. Ska berätta mer om träningsplanerna vid senare tillfälle.
 
Lovade på Instagram att lägga upp dagens korta intervallprogram så här kommer det. Detta programmerade jag ihop själv med syfte att pressa på kroppen men med ordentliga vilopauser då jag inte är helt i form ännu.
 
Warm-Up
5 minuter lätt motstånd med en kadens på 100
 
Intervall 1 20/40
20 sek arbete, högt motstånd, hög kadens (90-100)
40 sek vila, lågt motstånd, hög kadens
x 8
 
Intervall 2 60/30
60 sek arbete, högt motstånd, mellanhög kadens (uppskattninsvis runt 80)
30 sek vila, lågt motstånd, mellanhög kadens
x 8
 
Intervall 3 20/40
20 sek arbete, högt motstånd, hög kadens (90-100)
40 sek vila, lågt motstånd, hög kadens
x 8
 
Nedvarvning
10 minuters cool down och trampa ur mjölksyran
 
Ett varierande pass som jag ska köra flera gånger med målsättning att sänka vilotiden i de korta intervallerna. Dock är det dags att börja öka på längderna på intervallerna och även lämna intervaller för distanser om jag ska ha en rimlig chans att nå sommarens målsättning med två genomförda lopp.
 
 
Småskakig efter passet och det krävdes två händer för att hålla telefonen still. Älskar mitt linne i färgen Flamingo från Röhnisch. Jag brukar inte gilla linnen som är  “Loose fit” i vanliga fall men detta är FAB!
 
Trevlig kväll på er!

Du kanske också gillar

9 kommentarer

 1. Det er så kult å se hvordan du klarer å skifte fokus, elsker innstillingen din om å bli veldig god på det du faktisk kan bli god på istedefor å bruke energi på å tenke på de tingene du ikke kan bli best på akkurat nå! Du er en vinner!

  Jeg har byttet treningsenter nå og bestemt meg for å prøve trneingsformer jeg ikke har prøvd tidligere, der kom også mitt første møte med spinningsalen inn. Første gangen kan jeg ikke si jeg elsket det, jeg syntes det var hardt og fy hvor sår jeg ble i baken 😛 Andre gangen gikk litt bedre, jeg følte jeg mestret bedre å porsjonere kreftene mine så jeg holdt hele timen igjennom. Nå i går gikk jeg på min 3. time og føler mer og mer at dette kan jejg kanskje komme til å like godt en gang i fremtiden. Jeg liker fortsatt best å løpe men synes absolutt sykkel er verdt å trene og jeg ser hvordan jeg bruker andre muskler på sykkelen enn når jeg løper! Ellers er jeg i gang med tyngre styrketrening og merker at kroppen responderer godt på det! Masse nytt på treningsfronten her med andre ord! Målet er å bli sterkere, få bedre kondisjon OG smalere. Vekten er lagt bort for en stund nå så får vi se hvordan jeg føler dette har gått når sommeren nærmer seg:D

  Stå på! Jeg gleder meg sammen med deg! Klem

  1. Tack Britt Heidi, det värmer att höra <3
   Så kul att höra en uppdatering hur det går för dig och vad modigt av dig att testa nya träningsformer. Supernyttigt att göra till och från och rätt vad det är ramlar man över en ny favorit. Övertygad om att du kommer nå dina målsättningar!

   Stor kram och keep up the good work!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *