Sundsvalls Pärlor

Hej vänner!
 
Om en månad är det fem år sedan (!) flyttlasset gick från Åre till Sundsvall men trots det är jag rätt snabb på att skylla på att jag är nyinflyttad så snart jag inte hittar i stan. Jag kan erkänna att jag varit dålig på att utforska och upptäcka och kanske ibland dömt vår kära stad lite för hårt ibland. Norra- och Södra Berget i all ära men är en uppvuxen på Åreskutan så ja, det går liksom inte riktigt att jämföra. Många säger ofta att Sundsvall är en vacker stad, men nej, med den ena industrin efter den andra längs havet är jag inte riktigt beredd att hålla med. Men, så om man kommer ett bit utanför stan, ja då finns det faktiskt många vackra pärlor. Ifjol upptäckte jag Spikarna och Juniskär och i fredagskväll gjorde jag mitt första besök i idylliska Lörudden. Älskar dessa lugna ställen och drömmer om en sommarstuga där en dag. Jag kan ta ett djupt andetag och känna mig lite, lite hemma. Kontraster mellan hav och fjäll till trots – jag tror det är lugnet och naturen som skapar tryggheten och som ger den där underbara känslan av att känna att en är på rätt plats. 
 
 
Jag hoppas att kanske hinna pricka av ett ställe till längs Kustvägen innan sommaren är slut. Kan så länge varmt rekommendera ett besök på restaurangen i Lörudden. Jag åt en fantastisk god havsöring. Skulle nog kunna äta fisk sju dagar i veckan om den blev serverad på det viset. Mums!
 
Har ni haft en fin helg? 

Du kanske också gillar

2 kommentarer

  1. Visst är det härligt när man hittar små härliga pärlor där man kan samla kraft och energi i vardagen. Om ni gillar att promenera i skogen, kan jag rekommendera Uvberget vid hulitjärn. En lagom promenad om man har barn med blåbärsplock på vägen och en fantastisk utsikt från berget ?/ Carola (lilys mamma)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *