Paketkalender, känsligt ämne?

Oooohh…jisses så jag ångrade “Projekt Adventskalender” när jag satt och knåpade på här på småtimmarna i natt. Trots relativt bra förberedelser blev det ändå en sista-minuten-spurt och därmed lite småsvettigt med att hinna klart. Men att se lyckan i Jolies ögon imorse gjorde det värt det tusen gånger om. 
 
Jag har varit lite splittrad angående att göra en paketkalender till henne. För två år sedan fick hon en men då var hon så liten och förstod nog inte riktigt grejen med det. Ifjol hoppade jag över projektet. Dels vill jag inte köpa bara för att köpa, känns så menlöst med att fylla den med massa små “krims-krams-grejer” om ni förstår vad jag menar. Dels så råder det ju sådan köphysteri idag och jag har försökt börja tänka efter lite mer. Men samtidigt tycker jag det är en mysig grej och jag minns det med värme, kärlek och förväntan sedan min egen barndom. Så, jag bestämde mig för att köra – allt behöver ju inte vara svart eller vitt. Eller hur?
 
Så, Jolies paketkalender består av allt i från små, genomtänkta grejer, som hon behöver och har användning för till uppdrag som uppmuntrar till lek och lärande, till en pyjamas som hon är i akut behov av och som jag då lika gärna kunde slå in. Gott och blandat helt enkelt. 
 
Jag såg att någon hade gjort en “sparkalender” där barnen varje dag kommer att få lägga pengar för att den 24:e sedan skänka till bättre behövande. Så himla fint. Jag tycker det är jätteviktigt att vi lär våra barn att hjälpa sina medmänniskor. Vi gör det inte i en form av sparkalender här hemma men vi skänker regelbundet till välgörenhet. Bland annat genom kyrkan som vi ofta besöker på söndagar, där får barnen på “Kyrkis” lämna pengar i kollekten till andra barn som inte är lika lykligt lottade. 
 
Så, min röst i “paketkalendersdiskussionen” är att det finns flera vägar att gå och att alla gör som de själva vill. Som det mesta andra i livet med andra ord 😉
 
Glad 1 december kära ni ♥
 

Du kanske också gillar

7 kommentarer

  1. Å, vi har haft paketkalender i flera år, men när barnen blir två och lite större så blir det så mkt paket å svårt att hitta på saker i alla.. Vi körde också på saker att göra, typ en dag i pulkabacken osv.. Det behöver ju inte bara vara köpta saker. Men när de är små finns det mkt småsaker som gör att det inte blir så dyrt heller. så nu byte vi till adventspresent och de tycker att det är lika bra. Det blir också lite kläder som behövds och nåt kul att göra. I flera år nu har vi även varit på Calrion Htl:s och lagt paket under granen som i år går till de nyanlända här i Östersund, så finns det något sådant så är det ett bra sätt för barnen att få upp ögonen för att de finns de som inte får så mkt paket. Tror att Clarion på alla orter har den möjligheten att lämna paket under deras gran och att de sen delas ut till de som behöver dem. Må så gott och vi höres // Lena

  2. Ett tips till er som har fler än ett barn är att barnen får öppna varannan dag, då blir det inte så dyrt med dessa kalendrar. Så fick nämligen jag och mina syskon göra när vi var små, jag har två syskon så vi fick alltså öppna paket var tredje dag och inte gnällde någon av oss 😉

  3. Jag tycker också det är mysigt med paketkalender och tanken var att Emma skulle få en men tiden har inte räckt till pga nytt jobb så vi tar det nästa år istället 🙂

  4. Mina barn har en varsin paketkalender. Vi köper små saker lite då och då under året och sparar till kalendern. På lördagar får dom russin, på lucia får dom en fin pepparkaka från bageriet och på julafton får dom en chokladtomte. Fyller man då ut med lite underkläder/pyjamas, pysselsaker, lappar med aktiviteter osv blir det inte så dyrt. Och samtidigt får dom sånt dom behöver på ett roligt sätt och den där värdefulla tiden med föräldrarna.

    Jag tycker att man som förälder gör det som känns bäst angående kalender, precis som vanligt vad gäller föräldraskap alltså 🙂 Jag hade ingen paketkalender som liten, men jag har liksom inga allvarliga men för det. Tycker ändå att julen är mysig och underbar. Min femåring kommer ihåg kalendern från förra året och att höra hans glädje inför den fick hjärtat att smälta lite.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *