Marklyft & Mini-WOD

Igår körde jag vilodag all-in men idag lyckades jag med hjälp av lunch, kaffe och soffhäng att ladda om efter pulkabacken och knata ner till Sportsgym City. Jag hade laddat för marklyft och hoppats på att tangera mitt personbästa och kanske till och med slå det men det var kroppen inte riktigt med på idag. Mitt PB är en tung sexa på 95kg och när en sexa på 85kg flög upp idag fick jag upp förhoppningarna. Men vid 90kg tog det tvärstopp idag. Fick upp stången en gång men sedan var kroppen stum och den gick inte att rubba. Nåja, borde hinna med ett försök till innan året är slut. Mitt mål är att ta dubbla kroppsvikten här i vinter. 
 
Fick efter marklyften sällskap av min kollega Maria så med hjälp av hennes pepp tog vi oss igenom en liten mini-WOD på 15 minuter. Inte för tungt och alldeles lagom idag!
 
AMRAP 15 minuter
 • 10 x CF KB Svingar
 • 10/10 EnarmsKB-rodd
 • 10 Smala Pushups
 • 10 ButterflySitups
 
Ny outfit juldagen till ära med både tights och linne från Röhnisch vårkollektion. Im in love. Tightsen kan gå in topp över alla Röhnisch kollektioner hittills. 
 
Psst…Vet ni vad som händer på nyårsdagen? Då drar vi igång den förhoppningsvis efterlängtade träningsskolan. Hoppas ni vill vara med!

Du kanske också gillar

8 kommentarer

 1. Snygging! Jag är så sugen på de där tightsen! Köpte faktiskt mina första Röhnisch-brallor idag. Hittade ett par Alexis Print för halva priset på Ellos 🙂 Har för mig att du har/haft ett par såna..? Så fina och lite våriga sådär. Längtar efter att få inviga dem för nu var det alldeles för längesedan jag tränade pga sjukdom. Hur är det med hosta och träning? Är det okej att träna med det? KRAM hjärtat!

  1. Wiiieee, älskar mina Alexis Print, SÅ mjuka och sköna 🙂 Bra köp!
   Ang. träning och hosta så beror det lite på vilken typ av hosta, hur länge du har haft den etc… Ibland är det strikt vila som gäller medan man vissa gånger kanske kan köra lite lättare styrketräning, mobilitets- eller stabiliserande träning för exempel men undvika puls. Önskar jag kunde ge bättre och rakare besked vännen men som vanligt så är det att lyssna på kroppen och hjärnan <3 Stor kram!

 2. Imponerande med 95 i marklyft. Jag har kört marklyft ett tag nu, men känner mig fortfarande lite osäker på tekniken. Skulle du kunna visa tekniken med text och bilder eller kanske en kort film?
  Tack för en bra blogg!

  1. Tack! Ja, marklyft är ju en sådan övning som man alltid kan finslipa tekniken på. Har så mycket nu så vill inte lova någon film men ska ha det i åtanke framöver 🙂 Tack för att du läser!

 3. Åh, jag älskar Röhnisch nya vårkollektion! Men hur är de där tightsen? Jag tänker vitt = genomskinligt. Är de så pass tjocka och vita att det man har under inte syns igenom? De är ju ursnygga!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *