Operation

Hej vänner!
 
Igår fick vi äntligen ett besked som vi väntat på länge. Ett skrämmande besked som på samma gång innebär en stor lättnad. Jolie ska få göra en operation här om ett par månader som förhoppningsvis kommer att ge henne en ökad livskvalitet. Ni vet ju hur vi kämpat med hennes sömn sedan födseln. Hur vi träffat specialist efter specialist som endast resulterat i ingenting. Ni vet kanske också att J haft stora problem med luftrör, lungor och andning. I höstas var det en läkare som reagerade och kopplade ihop dessa två. Ett första steg blev då astmautredningen som visade att hon hade just astma. Nu medicineras hon dagligen för det och bara det har ökat hennes livskvalitet. Hon har så mycket mer energi nu än tidigare och har dessutom fått chans att bygga upp sitt immunförsvar som innan varit i princip obefintligt. Det andra steget blir nu alltså en operation där två ingrepp ska göras och det är detta steg som förmodligen ska göra att hon för första gången i sitt liv ska kunna sova ordentligt. Jag ryser av tanken. Äntligen.
 
Operationen i sig känns såklart skrämmande, det gör nog alltid en sövning, men vi försöker att inte tänka på det. I det stora hela är vi bara så glada och lättade. Finally.
 
Lillhjärtat på sjukhuset igår ♥
 
Jag kommer inte svara på några frågor här i bloggen om det här. Däremot blev jag så glad för stödet jag fick när jag berättade att Jolie diagnoserats med astma. Så skönt att veta att vi är flera som sitter i samma båt. Så har ni erfarenheter kring ämnet är jag alltid glad och tacksam för tips, råd eller bara ett par stöttande ord. 
 
Stor kram!
 

Du kanske också gillar

26 kommentarer

 1. Vad skönt för er att veta och äntligen få hjälp och för er fina Jolie såklart. Tummen upp på det! Har följt din blogg länge nu och måste säga att du är himla bra på att inspirera. Tack för det! Vår äldsta son som är tre sövdes och opererades vid ett års ålder och det var såklart tufft för oss som föräldrar men allt gick fint och i längden är det för deras skull får man komma ihåg<3 Kommer gå fint för er med! Lycka till med allt!

 2. Vad skönt för er att veta och äntligen få hjälp och för er fina Jolie såklart. Tummen upp på det! Har följt din blogg länge nu och måste säga att du är himla bra på att inspirera. Tack för det! Vår äldsta son som är tre sövdes och opererades vid ett års ålder och det var såklart tufft för oss som föräldrar men allt gick fint och i längden är det för deras skull får man komma ihåg<3 Kommer gå fint för er med! Lycka till med allt!

 3. Jag tyckte också att det kändes jobbigt innan min son opererades och ärligt talat var det hemsk upplevelse där och då. De blev en komplikation under op:n och under uppvaket mådde han riktigt dåligt. Jag hade ingen aning om att det är vanligt att både puls och syresättning går väldigt upp och ner direkt efter op så jag blev livrädd när maskinerna började tjuta och sköterskorna kom springades från både höger och vänster. Ett tips är att se till att ha hennes astmamediciner med till uppvaket, vår fick de springa och hämta flera våningar ner inlåst i ett skåp.
  I efterhand var det ändå så himla värt det! Vi fick en helt annan son, glad och full med energi. Han mådde jättebra dagarna efter och hade inte alls så ont som jag trodde han skulle ha. De små läker ju ofta snabbare än vuxna dessutom.
  Jag håller alla tummar och tår för att J´s op går så bra som möjligt och att hon återhämtar sig snabbare än snabbt 🙂

 4. På vilket sätt sover hon dåligt?
  Hanna vaknar ju ca 4-6ggr/natt men somnar om igen när hon fått en slurk vatten och tutten.
  Tror det beror på att hon präntat in en vana att få vatten/mat på natten men kan ju vara andningen också?

 5. Så skönt att ni äntligen få hjälp och att hon kan få må bättre. Hoppas verkligen operationen gör det den ska så nätterna blir bättre. Kramar

 6. Förstår hur skönt det måste kännas för er att äntligen veta vad det beror på och att få hjälp! Allt kommer säkert gå super bra men jag kan tänka mig hur skrämmande det måste kännas när ens barn ska opereras!

 7. Klart att du inte vill skriva mer/svara på frågor – det skall du inte göra heller. Spelar ju ingen roll för oss vad det handlar om – mer än att jag hoppas av hela mitt hjärta att det här visar sig vara rätt lösning, det som verkligen hjälper Jolie! Har ju förstått genom åren att hon haft det kämpigt… Skönt att höra att ni redan märkt klara förändringar i livskvalitén efter astmabehandlingen:) Hoppas hon får må bra nu!

 8. min treåring gjorde också två ingrepp i februari. och jag kan säga att det är så värt(vilket jag förstås förstår att du också tycker). Vi har en liten här hemma som inte bara andas bättre utan också äter mycket mer. n liten bonus sådär hihi.
  det kommer förstås vara jobbigt operationsdagen men tänk sen..åh så skönt för henne!

  kramar!

 9. Vad skönt att ni får den hjälp Jolie behöver. Finns inget värre än att se sin lilla må dåligt och inte ha energi. All styrka till er! Håller alla tummar för att detta ska gå så bra och att ni snart kan sova sköna nätter. 🙂

 10. Åh vilken grej, jag har stora problem med min största som nu är fem år och fortfarande sover extremt orolig, tyvärr får vi ingen tid till öronnäsahals pga att hon ej har andningsuppehåll osv även om hon har stora halsmandlar. Nu är vi på väntelistan för en annan operation, jag är så himla nervös!! Lycka till till din fina tjej.

 11. Var länge sedan jag kommenterade men kikar fortfarande in ibland och ser hur J växer. 🙂 Skönt att ni vet vad det är och att det kan fixas! Förstår att det är blandade känslor inför op och sövning och ev risk även om den är väldigt låg.

  För ev tankar kring Jolies upplevelse så opererades jag när jag var fyra år (för något annat). Jag har bara positiva minnen och tror verkligen att jag såg det som en spännande upplevelse. Jag hade med ett gosedjur som också fick munnskydd och vara med mig när jag blev nedsövd och alla skojade en massa och var supertrevliga. Jag skrattade så mkt när jag blev sövd att de hade svårt att få masken att sitta kvar. Det enda jag kommer ihåg som otrevligt var uppvaknandet och den äckliga smaken i munnen. Jag var även kvar på sjukhuset ett tag och kommer även ihåg det som positivt.

  Kan rekommendera Nicke på sjukhus som förberedande litteratur. 🙂

  Håller tummarna för att det kommer att lösa sig för er med sömnen, att få sova en hel natt är ju typ "holy grail of parenthood".

  Kram

 12. Vad skönt för er att ni äntligen ska få hjälp så att fina Jolie kan få det bättre med sömnen. Håller tummarna och önskar er Lycka till med allt!

 13. Så deilig for både dere og Jolie at hun får bli enda bedre og sove bedre fremover!

  Sønnen min har blitt operert og søvd ned 2 ganger, og det er ikke noen morsom opplevelse som foreldre…er fælt når dem sovner av narkosen men det er ofte raskt over & de er snart seg selv igjen!
  Man får prøve og huske på alt som blir bedre etterpå bare de er igjennom den operasjonen…:)

  Masse lykke til når det er dags for J!

 14. Vår dotter opererades i vintras. Hon fick somna i mitt knä och på uppvaket lyfte de över henne till mig så hon vaknade i mitt knä. Personalen var superduktig, och efter att ha följt smärtlindringsplanen har hon varken haft ont eller mått dåligt.
  Hoppas du/ni oxå får en nödvändig men positiv upplevelse av operationen & allt runtomkring.

 15. Blev helt fel inlägget ovan:(!! Vet hur de känns!! F skulle operera sig för de var för täppt i näsan men väll när vi kom dit på undersökning på op dagen så hade de blivit bättre ich vi slapp op. Men när de var som värst sov vi inte mycket för han stresstester sig inge bra och vi kunde inte höra annan än vänta på op. Vet ej vad J ska op för men skickar lite styrke kramar till er:) nu slapp vi f:S op men vet hur jobbigt de är innan men ingen sömn och rädsla men ändå spänning. Kram från din gamla klasskompis Anna i Järpen

 16. du skrev ju att du inte tänker svara på frågor, ändå frågar folk. :/ men stort lycka till fina ni..kramar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *