Tio svar

Hej vänner!

Det här med minifrågestund var ju jätteskoj och vilka bra och varierade frågor ni kommer med. Här kommer svaren på de första tio frågorna så kan vi köra en ny omgång nästa månad tänkte jag.

Hur tror/hoppas du att ditt liv ser ut om 5 år?
– Om fem år så både tror och hoppas jag att jag och min familj är husägare, att jag är fru istället för fästmö och att jag är mamma till två barn. Jag tror att jag jobbar med träning och att jag har hunnit bygga på min kunskap och kompetens inom området med fler utbildningar och naturligtvis även med massa erfarenhet.

Hur sminkar du dig till vardags? Tycker alltid du ser så fräsch och pigg ut! Riktigt fin lyster i hyn!!
– Jag använder mig av primer, foundation, och puder från Loréal som bas. Brukar dra över kindbenen med lite solpuder och så mascara på ögonfransarna. Lägger max fem minuter på sminkning om vardagarna. Jag har haft stora problem med min hy så tyvärr är den väldigt röd av sig vilket syns tydligt när jag är osminkad eller har tränat till exempel. Kameran “förfinar” nog en del även om jag aldrig retuscherar bilderna.

Min fråga blir: jag är sugen på att bli gyminstruktör och senare pt. Jag undrar hur jag ska gå tillväga? Hur har din väg sett ut och vad är dina tips?
– Vad roligt att du funderar på att utbilda dig till PT! Jag började att fundera på att utbilda mig till PT redan för ett par år sedan men då jag inte var helt säker valde jag att vänta fram tills nu. Att jobba som PT kräver mer än en utbildning – det kräver engagemang och att man verkligen brinner för det. Åtminstone om man vill lyckas. När jag väl bestämt mig och var säker på min sak började jag kika runt på olika utbildningar, hörde med vänner och bekanta, letade referenser och liknande och nästan alla rekommenderade samma utbildning nämligen The Academy. Så det är via dem jag nu utbildar mig. Mitt bästa tips är att gå in för det helhjärtat – då kommer du att lyckas!

Jag undrar hur Jolie trivs på dagis? Vet att du skrev att du var så orolig i mammahjärtat om när hon började. Så jag undrar helt enkelt om det går bra?
– Jolie trivs väldigt bra på dagis och är trygg i sin grupp och med sina pedagoger. Vi hade de småkämpigt i höstas men nu har bitarna fallit på plats och allt går jättebra. Sedan är det såklart att det till och från är jobbigare att lämna, till mammahjärtat sett, men oftast går det jättebra.

malinjolie

Har förstått att du är inflyttad s-vallsbo.. Gör mig nyfiken på hur växte du upp?
– Det stämmer bra! Jag växte upp ett par mil utanför Åre för att sedan flytta in till Åre By när jag var runt 16-17 år. Bodde sedan i Åre (med undantag för en sväng i Kalmar och en sväng i Sandefjord/Norge) fram tills hösten 2010 då vi flyttade till Sundsvall.

Jag har undrat lite varför du startade just MBC?
– Jag kom i kontakt med Olga Rönnberg (som är grundaren av MBC) ett par månader efter min förlossning. Hon hjälpte mig med tips och råd på hur jag skulle träna upp min bålstabilitet igen efter graviditeten. Detta var råd och tips som jag varken fått av PT:s eller sjukgymnaster här i Sundsvall så jag upplevde helt enkelt att det var svårt att få rätt hjälp efter en graviditet/förlossning här. När chansen till att utbilda sig till MBC-instruktör dök upp så tvekade jag inte en sekund. På den vägen är det sedan 🙂

Du får avgöra själv om det är för privat, men äter du något preventivmedel nu när ni ska vänta på ett syskon till Jolie? Och ifall den frågan åker i papperskorgen undrar jag hur gammal Du var när du fick Jolie 🙂
– Jag äter inga preventivmedel och gjorde inte så på många år innan Jolie föddes heller. Anledningen till det är att jag tycker det är jätteläskigt med alla hormoner vi stoppar i kroppen och efter att en gång ha slutat med att stoppa i mig skit så vill jag aldrig börja med det igen. Jolie föddes när jag var 22 år!

Jag undrar vilka dina bästa magövningar är? Fick precis som du kejsarsnitt för 8 mån sen. Känner mig i riktigt bra form för övrigt men har jättesvårt att hitta mina magmuskler. Kan tex fortfarande inte ta mig upp från golvet i en ”hel riktig” sit-up! Hade du samma typ av problem efter ks?
– Jag rekommenderar stabiliserande övningar för att bygga upp bålstyrkan igen efter en graviditet och den allra bästa övningen är då, enligt mig, plankan. Situps och crucnhes av olika slag ska man undvika tills det att man är stark igen. Själv gör jag aldrig situps eller crunches då jag inte anser att det behövs för min kropp eller min träning.

Hur sköter du din hy? Du ser alltid så fräsch ut :)
– Oj, tack! Jag tvättar den morgon och kväll med produkter från Neutrogena och smörjer den sedan med en dagcreme från Oriflame. Som jag skrev här ovan har jag haft stora problem med min hy, och har det fortfarande till och från, så jag har fått läkarhjälp för det för ett par år sedan. Nu håller den sig, peppar, peppar, oftast i fas även om den är lite “ärrad” av de jobbiga åren.

Undrar hur du gör för att lyckas träna hemma med Jolie?
– Jag bara kör! Nu tränar jag oftast på gym men hela mammaledigheten (jan 11 – sept 12) tränade jag hemma och det händer fortfarande då och då, senast igår. Det är inte alltid enkelt att träna med en 2-åring men jag försöker göra det bästa av varje situation. Ibland går det jättebra och ibland går det mindre bra. Men jag tänker alltid att all träning är bättre än ingen så även om jag inte alltid lyckas ta ut mig som tänkt så får jag alltid något uträttat vid varje hemmaträningspass.

Du kanske också gillar

8 kommentarer

 1. Vet inte om du vill svara, men vad fick du för hjälp av läkaren ? Har själv fått skithy och vet inte vad jag ska ta mig till. Aldrig haft det innan men nu vid 30 år ploppar det upp massa äckligheter. Har ätit tetralysal och smörjet med epiduo och differin men det blir inte bättre. Har du något tips ? Tacksam för svar // Linda

  1. Det var lite samma här, aldrig haft problem någonsin, men så en dag kom det från ingenstans… Jag har ätit Tetralysal i flera omgångar och även haft en kräm till som jag inte kommer på vad den heter nu. Det har peppar, peppar hjälpt en hel del även om hyn inte är i närheten av sitt “gamla jag”…

   Hoppas du får ordning på det, vet hur jobbigt det är <3

  1. Hihi, samma här, ställer nästan aldrig frågor själv i en frågestund (då jag aldrig kommer på några bra) men älskar att läsa svaren 😀

   KRAM!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *