Moment 22

Hej vänner!

Vi ska strax gå ut på en promenad här så att Jolie får vila en stund i vagnen. Vi är just nu i en sådan där mittemellanperiod där fröken blir alldeles för pigg om kvällarna när hon sover om dagarna men där hon samtidigt inte riktigt klarar av dagarna utan en stunds sömn. Moment 22 som ni hör men eftersom hon har sommarlov så gör det ju inte så mycket att rutinerna för stunden är helt i kaos. Hur som helst, en stund vila utan sömn kan ju ibland räcka för att tanka energi så vi testar och hoppas det fungerar.

Sover era små fortfarande om dagen?

j1
j2

Du kanske också gillar

16 kommentarer

 1. Vera är några veckor äldre än Jolie, hon har nästa helt slutat sova på dagarna. Men som du skriver så blir det lite moment 22, det går bra i tre fyra dagar sen är det som om hon blir för trött. Vi försöker att tiden efter lunch då hon brukade sova ska vara lugn och sansad, mysa med tutten och snutten i soffan och läsa bok eller titta på en film, speciellt om vi vet att vi ska iväg på något på eftermiddagen.
  Det är skönt att läggningen går smidigt men lite jobbigt när det har en tendens till att bli lite grinigt och gnälligt på kvällarna.

 2. Min minsting (har för mig att han är född dagen innan/efter Jolie) har samma problem. Oftast är han för pigg för att sova vid en bra tid på dagen men för trött mot eftermiddagen och blir Herr Gnällspik deLux.
  Ibland händer det att han somnar på eftermiddagen och då blir nattningen en total katastrof. Det roliga med honom är att han kan bokstavligen talat stå och sova. Och det har hänt flera gånger att han somnat vid matbordet.

  Hade han bara kunnat vila en stund på dagen så hade han nog orkat längre på kvällen, men han har en hel myrarmé i brallan och kan verkligen inte sitta still medans man läser en bok/ser på film. Hoppas att det bara är en fas och att den går över fort! Kan inte komma ihåg att storebror hade det här problemet…

 3. dottern, 3 år nu, slutade sova på dan vid 1,5 års ålder. det var inte värt kampen. sen sov hon 18-07 på nätterna. nog sjutton är det skönt när dom sover på dan!

 4. Vår 3-åring har inte sovit på dagen sedan han var drygt två år. Visst var vissa eftermiddagar gnälliga, men då somnade han desto snabbare och sov bättre på nätterna. Ibland somnade han på massagevilan på dagis, och de dagarna var läggningen utdragen.

 5. Vi har exakt samma problem! Lucas är typ vaken till 22 då vi får tvinga honom i säng för då går jag o lägger mig när jag ska jobba. Sen när vi ska upp på morgonen så måste han väckas. Han sover då ändå kring 12 så man tycker ju att han borde vara trött tidigare än 22!! 😛

 6. Jobbigt läge, kommer ihåg när vi var i den perioden med vår stora tjej.. Vid 2 år slutade hon att sova om dagrna på helgerna, hon fick fortfarande sova en liten stund på förskolan. Vid 2,5 hade hon slutat helt. Så himla olika det där med sömnbehov.. Får se hur det blir med lillasystern i huset.

 7. Ja, när han är på dagis gör han det (och ibland hemma om han vaknat supertidigt, eller om vi ska bort på kvällen), men ofta blir det svårt att lägga honom på kvällen sedan… Å andra sidan är det tufft för honom att vara på dagis en hel dag utan att sova en stund. Moment 22 som sagt 😉

  Kram kram!

 8. Min Lova blev 2 i maj håller på att sluta sova på dagarna. Jag tänker att när dagis drar igång igen i augusti så ska hon inte behöva sova där. Sover hon mer än 30 minuter på dagen nu är det ofta väldigt svårt med läggning och problemet är väl att hon inte är trött nog vid typ 12 då hon skulle kunna få sova en timme och ändå kunna somna på kvällen. Men här hemma funkar det ändå rätt bra nu, sover hon en stund i soffan eller om vi varit iväg och badat och hon somnar i bilen på vägen hem så har hon fått den där lilla vilan som behövs. Men vissa dagar behöver de ju sömnen mer märker man och det är ju sommarlov här för oss så det är inte stenhårt ingen sovning utan vi tar dagen som den kommer =)

 9. Maja slutade sova i julas innan hon fyllde 2. Oftast klarar hon hela dagen, men ibland får vi samma problem som er. Skulle hon dock somna kan hon vara vaken halva natten.

  1. Min E som blir två i oktober sover 18:30-07:30 o på dagen 11:30, ca en h lr mer. Funkar perfekt nu o han är supertrött på kvällen vid läggdags.

 10. Moment 22 var ordet! Stella blir på tok för trött om hon är vaken hela dagen och på tok för pigg på kvällen när hon har sovit. Nu under sommaren när vi är igång med massa aktiviteter på dagarna får hon sova så länge hon vill och så bryr vi oss inte om vilken tid det blir på kvällen. När vardagen börjar igen får vi nog minska på dagsvilan igen. 40 minuter brukar räcka.

 11. min son blir 3 år i December å sover ca 40 min till 1 timme. Han måste sova middag för han blir otroligt trött å somnar annars i soffan vid 17

 12. Sitter här och läser ikapp lite. Det finns ju så mycket som lockar på sommaren än att sitta framför datorn. Min äldsta valde självmant att sluta sova på dagen runt 2,5 år. Nu när hon är 5 så tar hon en tupplur en gång i bland om hon är riktigt trött. Min lilla är 2 och det är jätte svårt att få henne att somna på kvällen. Lite moment 22 som du skriver. Vi har börjat plocka bort dagssömnen men ibland får hon sova. Om hon somnar 10 min i bilen ibland brukar räcka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *