Ett tråkigt inlägg

Hej vänner!

Det är inte ofta jag klagar eller ryter ifrån här inne men då och då måste det göras och nu känner jag tyvärr att det är dags igen. Jag har många små pekpinnar jag skulle vilja komma med men jag försöker att oftast sköta det snyggt i kommentarsfältet men ibland känner jag att det krävs ett helt inlägg. Som nu. Jag får i princip dagliga kommentarer av läsare som är anonyma (eller åtminstone tror sig vara det) angående min träning och hur jag sköter den. Det verkar sticka så i en del av ers ögon att jag ibland tränar samtidigt som Jolie är på dagis. Jag har absolut ingen skyldighet att förklara någonting för er, och tro mig, det finns så mycket som ni inte vet, men väljer nu ändå att göra det för att då stopp på spydiga ord och pikar här inne.

Så här är det – för det första har jag ett företag som dels kräver att jag håller mig i form men framför allt kommer att förändras på vissa sätt. På vilket sätt kommer jag inte skriva här i bloggen förens det är dags. Alla underbara MBC-mamas kan vara lugna – Mamma Boot Camp kommer att finnas kvar. Mitt företag är mitt jobb och där ingår bland annat träning. Jag vet att några av er inte anser att träning kan vara ett jobb och jag kan i nuläget inte förklara mer än så här för er mer än att jag är så otroligt glad över att ha skapat mig möjligheten att jobba med min hobby.

För det andra, om vi låtsas som att träningen inte skulle vara ett jobb, så kan man faktiskt träna på sin lunchrast. För ja, även jag har lunchraster. Och nej, jag kan inte studera fem timmar i rad för att kunna hämta hem Jolie en timme tidigare. Hjärnan behöver sin vila i form av raster då och då. Precis som att en som arbetar som lärare, läkare, polis, frisör eller vad det nu kan vara också behöver sina raster varje dag. Nu säger jag inte att de yrkesgrupper jag nyss nämnde har möjlighet att träna på sin rast – men ni förstår poängen.

För det tredje, så förutom min PT-utbildning som jag snart ska påbörja, så pluggar jag ekonomi på distans vilket innebär att jag kan plugga vart jag vill. Ska vi hårddra det skulle jag alltså kunna ta en PW på löpbandet på gymmet samtidigt som jag pluggar. Nu gör jag inte det, men jag skulle kunna.

20130123-201333.jpg

Jag är så glad, tacksam och faktiskt även väldigt stolt över att jag lyckas studera på heltid, sköta och vidareutveckla mitt företag, snart påbörja en PT-utbildning parallellt med mina vanliga studier och ändå inte behöver ha Jolie på dagis mer än sex timmar per dag. På så sätt har vi fortfarande massa tid att umgås både på morgon och eftermiddag. Målet är att hon ska gå ännu kortare dagar i framtiden men just nu behövs dessa sex timmar för att schemat ska gå ihop.

Nej, nu blev det långt här så nu avrundar jag. Jag begär inte att ni ska förstå allt då ni inte vet allt men tänk också på just det – ni vet inte allt och ni har ingen rättighet att veta allt och bör då heller inte uttala er som att ni vet allt. En sak till – ni som kommer med rena påhopp i försök att trycka ner mig, ni kommer aldrig att lyckas. Just sayin’.

Du kanske också gillar

62 kommentarer

 1. Tjohoo heja dig Malin! Du är grym och mkt är nog ren avundsjuka. Om inte alla såna onödiga kommentarer. Fantastiskt tycker jag att ni får ihop vardagen med heltidsjobb, heltidsplugg, eget företag och allt därtill och ändå inte behöver ha Jolie på dagis 7-17, som många andra med inte lika många järn i elden. Som sagt, heja er och bra skrivet! <3

 2. Amen det var väl då själve fan!! Om man nu stör sig så in i helvete, sluta då läsa din blogg och lämna oss andra som blir så grymt taggade och inspirerade av dig ifred!!

  Snälla snälla! Ta inte åt dig och bli inte ledsen! Du gör ett grymt jobb och gör min dag så himla mycket roligare varje dag!

  Tack för en helt fantastisk blogg!!

 3. Du är bäst och så himla bra skrivet <3
  Tänk att vissa tror de vet ALLT om en bara för att man delar med sig av SMÅ glimtar ur sin vardag. Suck suck suck…

  Puss & kram <3

 4. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
  Helt rätt! Har jag slutat tidigare i skolan någon dag har jag också passat på att träna medans Sabina är på dagis! På fredagar slutar jag mitt i hennes sovning också, så eftersom jag ändå inte kan hämta henne då så har jag förlängt hennes dagis-fredag med en 1-1,5 timme så jag hinner träna medans hon ändå sover. Inget fel alls med det! 🙂

 5. Tycker du är grymt duktig och ett välskrivet inlägg till de som är avundsjuka och inte tål att det går bra för andra! Stå på dig och fortsätt som du gör nu och tack för att du är inspirerade och sprider träningslust. 😀 Kram

 6. Jag är också egenföretagare som gjort min hobby till ett jobb. Jag jobbar inte bara 8-17 utan ofta kvällar och framförallt helger. Alltså får man lägga det som skulle varit på kvällar och helger mitt på dagen ibland istället.

  Förövrigt hade jag två föräldrar (världen bästa förövrigt) som båda jobbade heltid fram tills att jag fyllde 8 år. Jag var en herrrejösses massa timmar på dagis men verkar inte ha lidit av det. Jag har inga konsentrationssvårigheter, högt IQ, gott om vänner, yada yada.. Jag minns ändå att jag umgivks mycket med mina föräldrar när jag var liten, vi åkte ofta över till danmark (född i Skåne) eller gick till djurparken eller lekparken.

  Det jag vill ha sagt är att jag fördtår dig på flera plan och oinsatta, “anonyma” människor borde knipa igen.

  Fortsätt köra på ditt, du inspirerar varje dag 🙂
  Kram <3

 7. Jag vet att det är lätt att säga men strunta i vad andra tycker. Det som är rätt för dig och din familj är det som ni ska göra oavsett vad andra tycker. Tänk om fler kunde ägna kraften åt att göra bra och roliga saker för sig själv istället för att fundera på och ha åsikter om vad andra gör.

  Don’t call the world dirty because you forgot to clean your glasses

 8. Ojdå, jag hade inte ens tänkt tanken men så blir det oftast att jag “bara” läser dina fina inlägg och inte alla kommentarer. Jag tycker det är toppen att du hinner med allt du ska och ändå får till lite kortare dagar på förskola, bra jobbat!

 9. Fy på alla avundsjuka, småsinta människor! Brukar aldrig läsa annat än genom Bloglovin så jag vet inte vad du fått för kommentarer. Men jag tycker du är så himla stark som fixar att få ihop vardagen så bra och att du klarar av att blogga om den i med och motgångar. Skulle aldrig kunna blogga själv av just den anledningen då jag tar åt mig något hemskt av elaka kommentarer som rör mig och de mina! Dessutom ska du veta att det är tack vare dig jag nu vet att en planka inte bara är en bräda och att jag dessutom nu “plankar” varje dag! Så tack Malin!

 10. Oh myyyyy vad Svenskar är känsliga för detta med hur länge & inte barnen är på dagis, samt vad mamman gör då.

  Jag tycker du gör helt rätt i att träna när det passar dig & jag är övertygad om att du blir en ännu bättre mamma, av att just lösa ert liv till det bästa för er!!

  Skit dom som tror sig veta ett facit.

 11. Phew att folk orkar. Självklart handlar det om avundsjuka. Att du lyckas komma i form och lyckas så bra. Och att du har Jolie 6 timmar på Fsk, herregud 6 timmar är ingenting så bry dig inte om det.
  Kram

 12. Först och främst skulle jag vilja tacka för en fantastisk blogg.
  Sedan så skulle jag villa säga såhär “Ta ingen skit” som Grynet själv skulle ha sagt.

  Kram!!

 13. Jag hejar på dig Malin!!! 🙂 När man hör om alla dessa negativa kommentarer är jag så tacksam att jag inte längre bor i Sverige.

 14. Det är så tröttsamt med alla dessa “anonyma” åsikter. Man kan göra som jag: Dina träningsinlägg tilltalar inte mig så då läser jag dom inte. Och vad Jolie gör medan du tränar är ju bara dumt att frågasätta. Istället läser jag det jag tycker är intressant och som inspirerar mig.
  Du är grym! Alla som har barn och lyckas få ihop vardagen med jobb/plugg/träning/privata toabesök är GRYMMA! Hurra för alla oss föräldrar!

 15. Heia deg!!

  liker bloggen din veldig og synes det er fint att du ryter til,hvorfor må folk blande seg borti ting dem ikke har noe med?!
  Klem

 16. Så trist att man orkar lägga sin energi på att gnälla på andra. Du gör ett skit bra jobb med att ha alla dessa bollar i luften, familjen, studier och eget företag. Du är grym och du är en inspiration även för mig m fyra barn, jobb och snart studier:) Bra att du inte tar åt dig men tråkigt att få såna kommentarer. Massa kramar!!!

 17. Go girl!!!!…Jag blir ju så jäkla irriterad på personer som måste göra sin röst hörd och stå med pekpinnen men gör det under namnet “anonym” …och som du skrev de är ju inte så anonyma, finns ju ngt som heter Ip-adress, ha ha. Serisöt kan det bara ta och hålla sin åsikter för sig själva (som jag tror ofta grunadr sig på avundsjuka) och sluta läsa…det är ju faktiskt så lätt, man har ett val- läsa eller inte läsa.
  Keep up your good work gumman…du gör det du gör allra bäst- inspirerar <3. KRAM

 18. Men Gud folk måste sluta tro att de vet allt. Du har rätt att göra som du vill med din tid. Tiden lillan är på dagis är faktiskt bra. Hur mycket tid man än vill spendera med sina barn måste både barn och förälder få en break ibland. Så länge barnet tycker det är kul på dagis tar de ingen skada. Som sagt du har träning som ditt jobb, självklart måste du hålla dig i trim då. Vore ju konstigt annars. Näh kör ditt race Malin, du är en inspiration och en kanon mamma.

 19. Jag jobbar heltid, studerar halvtid, tränar ibland på lunch, ibland på kvällar och allt annat som fyller dagarna. Nä, fortsätt du som du gör och fyll dina dagar såsom de passar dig bäst!

  Kram

 20. Du skulle verkligen inte behöva skriva försvars-/förklaringsinläg. Tycker du fått göra det alltför många gånger redan:( Ditt liv är ditt liv, det vet du bäst själv vad det innehåller och behöver. Vi får dela glimtar av det, skulle man då inte gilla det så är det ju lätt att bara klicka bort sidan. Och om du tränar en stund medan Jolie är på dagis är ingenting som någon av oss har med att göra. Jag kan för övrigt inte se hur det kunde vara fel? Alls. Oavsett om du har träning som yrke eller ej. Och dessutom pluggar du – så länge du pluggar nog för att klara inlämningar och tentor så kan du ju plugga både när, var och hur mycket/lite du vill. Att folk orkar klaga… Men tycker du är stark som klarar av sådana kommentarer, det hade inte jag gjort!
  Fortsätt leva DITT liv! Så som du och din familj mår bäst!

 21. Om man inte har något trevligt att säga, säg ingenting alls!

  MY GOD! jantelagen och avundsjukan saknar jag INTE från Sverige.

  Jag är helt övertygad om att DU och NI gör det bästa för ER! Sen är det en så liten % man ser i bloggen att det borde få vemsomhelst att förstå att man inte kan skriva dryga kommentarer på det där viset. MEN efter år i blogglandia så inser jag att de kommer alltid finnas och de ger sig inte. ÄLSKAR din sista mening. Den viktigaste. De kommer inte åt dig!

  Du sprider massa god energi och den kommer tillbaka till DIG Malin, inte till de som är oförstående.

  <3

 22. Skriver inte ofta! Men vill bara säga att skit i alla dessa avundsjuka moral-tanter!!! Du gör ett jättebra jobb med dig, Jolie och hela din familj! Kram

 23. Tyvärr har det ju blivit så att men vet att det ofta är nån sån där j***a tråkkommentar när ngt av dina träningskläder lägg kommer. Ledsamt att folk inte kan tänka längre än näsan räcker;)!! Var tvungen att kolla in lite kommentarer från ditt inlägg häromdagen och skrattar fortfarande åt “Emma” som tydligen visste allt om ditt “Stockholmsliv”;)!! Och bloggen speglar ju allt och din dotter är alltid glad och du strävar efter att ha ett perfekt välstädat hem och nu kommer jag inte på mer tokigheter som folk tror sig veta om dig och din familj:)!! Bra att du känner att de inte kan trycka ner dig. Tråkigt att de som stör sig så vida pass fortsätter läsa och lämnar surkommentarer efter sig.
  Nä fortsätt precis som du gör!!! Kram!!

  1. Haha, ja du, Mammabloggare A la Stockholmstyle har vi skrattat ihjäl åt oss här hemma. Så himla rolig kommentar som var omöjlig att ta seriöst 😀

   TACK Anna!
   KRAM <3

 24. Jag kan verkligen inte förstå folk som bara ska klaga och försöka trycka ner andra. Hur kan människor ens tro att de känner dig fullt ut genom att bara läsa din blogg? Ingen annan än du/ni kan veta vad som passar just dig/er. Jag tycker du är skitstark som klarar av att studera samtidigt som du har Jolie att ta hand om och en sambo att dela tid med.
  Det jag vill få fram är bara att du är stark och att bara du eller ni vet vad som passar er bäst. Jag tycker heller inte att det är något konstigt alls med att du tränar medan Jolie är på dagis. Det finns ju vissa som har barn på dagis och som bara går hemma. Det där är ju helt olika från person till person, från familj till familj.

  Jag tycker du är grym och din blogg är fantastisk! Fortsätt göra det DU mår bra utav! 🙂
  Kram!

 25. Stå på dig Malin! Det är så himla tröttsamt när man måste försvara sina val om att leva hälsosamt. Och jag bara undrar varför dom inte ifråga sätter Mattias som verkar träna minst lika ofta. Är hans jobb som tränare och hans träning viktigare än din? Är den mer naturlig? Jolie kan skatta sig lycklig att ha två föräldrar som visar att man kan leva hälsosamt även om man jobbar, pluggar och är småbarnsförälder. Hurra för er! Kram.

  1. En väldigt bra tanke från dig Mikaela som jag själv inte reflekterat över men det är precis som du säger. Aldrig någonsin att Mattias skulle ifrågasättas.

   TACK för peppande ord!
   Kram!

 26. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
  Jag har jobbat som instruktör i mer än 20 år och jag kan säga att det ÄR ett jobb! Såklart måste man hålla sig i form och om man då lämnar liten på dagis en timma så är det absolut inget fel med det (anser jag då…) Gör det själv och tycker inte att man ska bli ifrågasatt över det, man betalar ju ändå för dagisplatsen….

  Stor kram till dig Malin !

  (Har hittat din blogg via Nina – Glamourmamman 😉 )

 27. Vad många verkar missa är att barn mår bra av att gå på dagis! De behöver det tror jag för att klara av att hänga med i det sociala spelen som framtiden erbjuder! Pluggar man så gör man ju inte det hels dagen utan det är ju rätt flexibelt. Vad man väljer att göra under tiden barnen är på fsk är ingen annans ensak. Däremot tycker jag det är konstigt att du känner att du måste försvara att du lämnar ditt barn på dagis!för på något sätt känns det då som att du skäms över att hon går på fsk!

  1. Åh, nej, skäms inte det minsta över att hon går på förskola däremot håller jag med dig – det är tråkigt att jag måste förklara allting i detalj för att slippa dryga kommentarer.

 28. Helt rätt Malin, stå på dig. Heja dig!! Denna avundsjka är ju så tråkig. Läser din blogg varje dag och tycker den är så fantastiskt, får mycket motivation till min träning p.g.a. dig och din blogg.
  Ta ingen skit och va stark 🙂 kram

 29. Men va? Finns det alltså folk som lägger sin energi på att gnälla och komma med pekpinnar kring sånt här? Ja jösses, aldrig ska man sluta att förvånas. Hur ni väljer att lägga upp dagarna med jobb, plugg, förskola, träning etc är ju helt upp till er.

  Kram Malin!

 30. Jag tycker du är en riktig förebild Malin, både som mamma och som träningsinspiration! Tänk istället vilken förmån Jolie har med en mamma som håller sig både frisk, stark och pigg genom att träna och göra det hon själv vill! Hejjar på dig 🙂

  KRAM

 31. Bra att du ryter ifrån! Och jobbigt det där att folk ska lägga sig i så himla mycket och ha åsikter om ditten och datten. Jag är ju i exakt samma situation som dig och förstår dig helt och hållet och tycker absolut inte du ska behöva förklara dig. Har man träning och hälsa som sitt yrke så måste man hålla sig i form och gå på gymmet, så är det ju bara. Så himla kul förresten att du börjat träna ordentligt nu igen, det där det som gör att jag gillar din blogg, kombinationen mammaliv och träning (precis som min, hehe).

  Kämpa på!

  1. Ja, jag tycker det är jättekul själv att jag börjat blogga mer om träningen igen. Kände att jag behövde paus från “träningsbloggning” i höstas men nu känns det bara kul 😀

   Kram & Tack för peppet!

 32. Det ända jag skrev var att det är provocerande att säga åt alla att det ALLTID finns tid att träna, tyvärr inte?! Alla har inte din flexibilitet. Jag lämnar din blogg nu som gått från en mysig i h trevlig blogg till nån form av hets där barn inte ska va länge på dagis samtidigt som man ska hinna lyckas med allt annat.

  1. Det var inte din kommentar inlägget var riktat mot så du behöver inte ta åt dig 😉

   Jag är väl medveten om att alla inte har min flexibilitet och det har jag aldrig påstått heller. Angående att det alltid finns tid till träning så håller jag fast vid det. Stenhårt. Vill man så kan man. Allt handlar om prioriteringar och just att man inte kan lyckas att hinna med allting. Du skulle se hur vårat hem ser ut vissa dagar för exempel.

   Du gör helt rätt i att sluta läsa min blogg. Jag vill sprida glädje, pepp och energi och om du inte upplever det så så är det ju toppen att du slutar läsa 🙂

   Lycka till i livet!

   Just ja, jag har aldrig någonsin hetsat till att barn ska vara korta stunder på dagis. Undrar så varifrån du fått det?

 33. Vad tråkigt att du ska behöva försvara vad du gör med din tid när ditt barn är på förskolan.
  Jag har en kvinna med barn på samma förskola som jag som bara bor en gata bort och hon ifrågasätter om jag verkligen får ha mitt barn på förskolan mer än 15h/v (har 20-30h/v) när jag har gravidpenning. Då ska jag förklara för EN person att jag vissa dagar inte ens kommer ur sängen, så att som du få dessa angrepp från många fler känns orättvist. Ingen annan har med det att göra!
  Och det där med att träna på sin rast, det gör många på min arbetsplats trots att vi bara har 40 minuters lunch. Jag prioriterar att äta i lugn och ro under den tiden, andra prioriterar ett pass på löpbandet istället och inte är det någon som tittar snett på någon annan för det!
  Sist men inte minst så tycker jag att du har en härlig blogg och inställning och jag hoppas du fortsätter slå bort elaka kommentarer! Kram

 34. Fina Malin.
  Jag tycker att du är så duktig som får ihop allt. Att göra sig besväret för att uttrycka åsikter som du inte bett om, ska du inte bry dig om.
  Styrkekramar, YOU GO GIRL!!!

 35. Jag läser din blogg så gott som varje dag. Kommentarer mer sällan pga lat, hehe.. Men du är inspirerande och har en trevlig blandad blogg. Fyy för vissa människor. Varför är de mest negativa människorna som bara klagar alltid också fegast, dvs.kommenterar anonymt. Konstigt det där, typiskt okunniga människor som har noll tolerans och förståelse för andra människor och andras val att göra på sitt sätt. Näe, stå på dig och som du skriver, ta aldrig åt dig. Jag tycker att ni verkar vara en mysig familj som lyckats pussla ihop ett för er bra och fungerande schema 🙂 Heja er!

 36. Aldrig ens tänkt att det skulle vara fel att träna medan man har sina barn på dagis. Men finns alltid folk som söker saker att störa sig på… Jag kan helt ärligt säga att jag ibland smiter hem och plockar i ordning, dammsuger och moppar av golven istället för att hämta en halvtimme tidigare på dagis. Händer också att jag tar vägen förbi ica maxi och får gjort lite matinköp istället för att hämta direkt jag slutat. Jag måste väl vara hemskare än hemsk men vad gör en halvtimme extra på dagis om mamma är glad och nöjd med ett hyffsat städat hem eller att få leka med kompisarna istället för att följa med till tråkiga mataffären?! Ska jag hämta barnen för att ta med dom till minisats för att träna då eller?!

  Äh, lev ditt liv så som det passar dig! Vad du gör under tiden Jolie är på dagis kommer inte vara skadligt för henne… Om man är arbetslös då?! Vad är okej och tillåtet att göra under dagistiden då?

 37. hejja dig.. En annan sak som jag reagerade på förut är när Jolie har napp på foton, var nån Mamma som hade kommenterat de. De är så tröttsamt när man lägger ut en bild å får massa skit kommentarer. Som när jag la ut på min son med napp frågade alla mig om han jämt har napp.. NEJ men de råkar vara att många utav bilderna är där han har napp, de betyder inte att han Alltid har den. Men folk tror så mycket i denna internetvärld, ibland är de skrämmande. Har också reagerat på att folk frågar när barnet är på dagis vad man gör, Jaaaa en arbetssökande Mamma, Vad sjutton gör hon??? Inte ligger å sover hela dagarna iaf..Människor människor å åter människor.. Dom vet så lite.. kram

 38. Hej du fina!
  Skit i vad folk tycker utan gör det som känns rätt för dig och familjen. Folk kommer alltid ha åsikter om Gud och hela världen :/ Jag tycker du är duktig och har själv olivia på dagis ibland när vi är på gymmet och ser inge fel i det. Så bry dig inte för fem öre, är bara missunnsamma kärringar som skriver sånt.

  Kram op dig

 39. Klart ni ska planera eran vardag så att ni alla tre mår bra! Och Jolie mår ju helt säkert bara bra av att få vara på dagis & stimuleras tillsammans med andra barn. Och vuxna! Heja dig & dina framtidsplaner!
  När jag var liten var jag & min bror på dagis från före 8 till nån gång mellan 14-17 beroende på hur mamma jobbade. Hon sprang gärna från sitt jobb och hem för att så ta en dusch och sen hämta oss, då fick hon sin träning och det mådde hon bra av! Tyvärr så var detta ngt dagisfröknarna(!) reagerade på och sa att det inte var ok att hon tränade (eller gjorde andra saker än att jobba) när vi barn var på dagis. DET hoppas jag inte existerar idag! Är väl bättre att mamma/pappa hinner handla, plocka, träna eller annat innan barnen kommer hem. Då kan de ju fokusera på barnen när de kommit hem istället för att göra massa måsten!
  Heja dig!

 40. Jag MÅSTE träna när jag har min dotter på dagis, för det är det enda tiden jag kan. Inte fan gör det mig till en sämre förälder, snarare en pigg och starkt mamma!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *