Våran nyårsafton!

Vi hade en mysig nyårsafton här hemma igårkväll. Kvällen började som vilken lördagskväll som helst med film, godis och läsk i soffan tillsammans. Vid 22-tiden stängde vi av tv:n, satte på musik i bakgrunden och tog oss ett varsitt glas rött samtidigt som vi pratade om vi har för personliga mål och vilka gemensamma mål vi har under 2012. Även en hel del drömmar smög sig in, hihi 🙂 När klockan sedan närmade sig tolvslaget bultade vi på oss massor av kläder och flyttade ut på balkongen där vi tillsammans vakade in det nya året med skumpa, levande ljus, några bloss på vattenpipan och stadens raketer! Helt perfekt nyårsafton för oss detta år. Jag hoppas ni alla hade en lika trevlig kväll som vi oavsett hur ni spenderade den ♥

Jag är lite kluven till fyrverkerier – det är många djur som blir rädda och även en del småbarn. Dessutom kostar de supermycket pengar som man istället hade kunnat lägga på t.ex välgörenhet. Men å andra sidan är det väldigt häftigt att se och titta på tycker jag och det hör ju nyårsafton till. Hur ställer ni er till detta?

Du kanske också gillar

18 kommentarer

 1. Jag är inte alls så förtjust i dem. Visst, fina att se på men tänker på djur och andra som blir rädda (även jag). Mest rädd är jag nog för olyckor. Hus brinner på grund av att de träffats, folk får ögonskador etc. Förbjöd min sambo att skjuta igår haha! Men gillar inte att man utsätter sig för “faror”..

  1. Så är jag också – jag skulle aldrig vilja att Mattias skulle skjuta av samma anledning som du skriver. Men lite småegoistisk kanske så gillar jag att kika på när andra skjuter 😉 Även om jag håller med dig i det du skriver!

 2. För mig så är det fyrverkerierna som gör nyårsafton (då jag gav upp själva firandet för flera år sen, blir ändå aldrig som man tänkt sig) Så senaste tre åren har det varit det enda som varit någolunda festligt under mina nyår. Men jag har ju iofs varken djur eller barn, finns säkert stor chans att jag ändrar åsikt när jag blir mamma eller skaffar hund 🙂

 3. Låter som ni hade en trevlig nyårskväll 🙂

  Jag tycker raketer är fint att titta på men vi köper inga egna utan tittar bara på alla andra som smäller upp tusentals kronor. Tycker det skulle vara som i danmark där de inte får skjuta och istället så smäller komunerna raketer som alla får titta på. Då får man ju ändå lite raketer men samtidigt i en lagom mängd och under ordnade förhållande.

 4. Jag tycker som du. Mest för jag själv är livrädd för raketer och liknande. Men det finns ju sagt sådana där kinesiska ljuslyktor man hissar upp istället. Smäller inte men oerhört vackra!

 5. Jag gillar inte raketer ö.h.t! Folk som skjuter är så egoistiska så man blir förbannad! De vilda stackars djuren ute i skogen , tänk va rädda dom måste vara!! Jag vill inte veta hur många djyr som dör varje år pga raketer! “raketer hör till nyår” skitsnack!! Tänk på djur o människor runtomkring ! Och alla personskador! Iofs får dom skylla sig själva om dom ska leka ned dynamit!

 6. Jag tycker att det är fint med raketer, men tycker att det räcker och skjuta dom vid tolvslaget och en stund därefter. jag hade en jättebra nyårsafton. kul att ni också hade det 🙂 kram

 7. Åh sådana bilder tog jag med, så fina! Fast jag var nere i hamnen vid 12 slaget. Ni måste bo nära stan, stämmer det? 🙂 mysigt för er att ha en lugn dag. 🙂 kram

 8. Jag tycker det är vackert med fyrverkerier men jag tycker det endast ska få förekomma under arrangerade former på vissa platser och högtider. Inget allmänheten ska få hålla på med själva alltså. Då behöver inte djurägare vara rädda för att det smäller hos grannen och de som gillar det kan ta sig till de platser då det avfyras. Dessutom händer det en del olyckor med raketer och smällare som skulle undvikas.
  Hoppas du får en god start på 2012! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *