Recept Veckosallad

Hej sötisar!

Ikväll gjorde jag en ny omgång med veckosallad och nu har jag även ett recept till er. Det finns garanterat många olika varianter men jag kör på den nedan. Anledningen till att man måste ha så pass mycket socker i är för att den ska hålla sig fräsch länge. Våran sallad brukar utan problem hålla sig två veckor i kylskåp. Sedan är det ju inte meningen att den ska ersätta det färska gröna till maten men den är perfekt att ha till luncher och dagar man helt enkelt inte orkar göra en sallad.

1) Koka en lag på 1dl vinäger, 1dl matolja & 0,5dl socker.
2) Hacka grönsakerna (jag kör allt i en mixer så att bitarna blir så pass små så Jolie med lätthet kan äta salladen).
3) Krydda lagen efter smak (örtsalt + italiensk salladskrydda är favoriten här) och häll sedan lagen över salladen.
4) Förvara salladen i tätslutande lock i kylskåp!

Du kanske också gillar

10 kommentarer

  1. Men socker?! Direkt tillsatt i mat till barnen?
    Nä, hellre utan och att man får göra ny var tredje dag. Fort gjort.

    1. Ja, alla gör vi ju självklart som vi själv vill. Salladen äts mest av mig och Mattias men att Jolie äter litegranna (2tsk kanske?) av den ett par dagar i veckan ser inte vi som ett problem 🙂

  2. Åh, jag minns så när du skrev om detta och undrade om bra recept och alla bara “huuuh?” haha! Måste testa detta, perfekt att ha i kylen! Ja, sen när vi flyttar iaf, nu får vi ju knappt plats med pålägg och mjölk 😛

    Puss!

  3. Så gulligt med din veckosallad jag har aldrig hört talas om “fenomenet” 😉 men smart i ser gott ut! Jag älskar vinäger och jag älskar vitkål! Ska testa ngn gång! Puss

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *