Fotosnack

Jag minns att jag fick min första kamera i 6-årsåldern och det var en plastig sak med tillhörande filmrulle  som var det vanligaste då. Jag minns även att jag blev överlycklig när man fick en 36-bildersfilm istället för en 24-bildersfilm. Oj så jag kunde fota och jag misstänker att mamma och pappa inte alltid var så glad över kostnaderna för framkallningar när det kunde finnas 36 stycken bilder på min nalle på en rulle, hihi 🙂

Mitt fotointresse har sedan dess gått lite upp och ner genom åren. För sju år sedan fick jag min första systemkamera (som jag faktiskt sparat ihop till själv men sedan fick i present…) och den är en trogen vän. Som jag skrivit om förrut så är jag dock nu sugen på att uppgradera den och under min pappas födelsedagskalas förra helgen blev suget ännu större då kameran valde att ge upp just den kvällen. Så typiskt! Nu har jag dock fått igång den igen men den känns inte helt pålitlig längre och önskan om en ny kamera är större än någonsin.

Jag väger fortfarande mellan en Canon Eos 550d och en Canon Eos 600d. Skillnaderna är små, jag tycker att 550d ligger lite bättre i handen medans 600d har några extrafunktioner som jag gillar. Till den nya kameran har jag även kikat ur ett nytt objektiv då jag känner att jag redan vuxit ur mitt fasta 50mm (som jag älskar men som alltför ofta inte räcker till). Det nya objektivet jag vill ha är ett Tamron 17-50mm f/2.8 då det verkar riktigt bra vad jag läst och jag även fick smygprova ett sådant då min kära vän Madeleine var här på besök.

Nu inser jag att jag inte riktigt har någon slutkläm på detta inlägg då det inte är aktuellt att köpa en ny kamera just nu. Så jag vet inte riktigt vart jag vill komma men kanske ni fotointresserade gillar inlägget? Haha 🙂 Trevlig söndagkväll på er!

 

Du kanske också gillar

13 kommentarer

 1. Förstår att du velar mellan de två – de är ju så lika, det enda “stora” som verkligen skiljer är väl den vridbara displayen (+ något med externa blixtar – fast just fasen, hur går det med din sån? Det kanske är plus för dig då!! – la till detta i slutet, så resten passar kanske inte att skriva längre då, haha, rörigt)?

  Jag använder min sån när jag ska fota mig själv, men canon är så dum i live view, tar sån hiiiimla tid att hitta fokus,(när du tittar på displayen och fotar) så jag drar mig för det – men den är bra att ha och speciellt när/om man filmar.

  Men hur mycket skiljer de nu? Är det 1000kr + hade nog inte jag tyckt att det var värt det – du klarar dig gott utan den, objektivet däremot är ett måste som all round 😀

  Puss!!!

 2. Åh sött, själv fick jag en videokamera på 90 talet (Den var lika stor som en tegelsten). Fick uppdrag att filma kalas och dylikt 🙂
  Jag och kusinerna spelade in musikvideos 🙂

 3. Jag fick en systemkamera Canon av maken förra veckan! Han är en riktig foto nörd och försöker nu smitta mig med det, höhö. Så nu försöker jag förstå mig på det hela!! Så jag gillar absolut dina foto inlägg. !! More!!:)

 4. Jag har en Canon Eos 450d, men känner att jag vuxit ur den. Men jag är väldigt nöjd med den, perfekt “lära sig kamera” men har tittat lite på just de du visar, men precis som du velar jag (och ekonomin), så det får vänta ett tag med en ny.

 5. Förstår ditt dilemma även fast jag har dålig koll på kameror. Men jag ska faktiskt ta och köpa mig en systemkamera på mellandagsrean så jag hoppas på bra erbjudanden där. Är ju inte gratis med sånna saker. Dock har jag ingen aning om vad man ska köpa som nybörjare. Den ska ju vara enkel men ändå bra så att man inte vill byta för tidigt.

  1. Jag kan varmt rekommedera någon av de jag skriver om. Den modellen jag har nu heter Canon Eos 350d och är en föregångare till dessa två. Jag vet att Canon Eos 500d är påväg ut ur sortimentet nu så den kanske med lite tur dyker upp på mellandagsrean åt dig 🙂 Det är bra kameror för nybörjare som man kan växa ganska mycket med! Även Nikon har ju bra alternativ men där är jag inte alls insatt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *