Funderingar kring nappar!

God morgon vänner!

Tror ni att ni kommer bli lurade idag? Jag kommer garanterat bli det, på ett eller annat sätt. Läste i tidningen imorse att man från och med idag kan bli straffad för ”gångfylla” och det var nästan så att jag köpte det, hihi 🙂

N
u till något helt annat – har lite funderingar kring hur ni brukar göra med era barns nappar. Hur ofta kokar ni dem och hur ofta byter ni ut dem? Vi kokar napparna varje dag, ibland flera gånger om dagen. Och försöker byta ut dem efter 1½månad cirka då det står 1-2 månader på förpackningen. Borde vi byta ut dem oftare tror ni? Är ju inte så att man vill chansa och riskera något på en sådan sak…

A
ppråpå nappar – när Jolie är svår att få att sova på kvällarna har jag börjat doppa dem i lite alkohol, som man gjorde förr i tiden ni vet. Öl fungerar bäst men även Bacardi Apple gillar hon, precis som sin mor, hihi!

Vi hörs lite senare!

Du kanske också gillar

58 kommentarer

 1. Tack så mycket för pepp med vikt/träning sötis! 🙂
  Ja det är riktigt jobbigt när det bara står still eller ännu värre går upp nåt kilo.
  Kul att du är inriktad på att träna ungefär som jag. Synd att det inte var på samma ställe bara. Hihi.

  Önskar dej och din fina familj en underbar fredag! KRAM

  P.S Jag doppar också i alkohol…fast bara på 1 april! 😉

 2. Oj kokar ni dom så ofta? Jag brukar göra det en gång i veckan…men i och för sig har hon inte tagit nappen förrän rätt så nyligen så de har inte blivit så mycket använda.
  Men borde nog köpa ett par nya snart.

 3. Oj kokar ni dom så ofta? Jag brukar göra det en gång i veckan…men i och för sig har hon inte tagit nappen förrän rätt så nyligen så de har inte blivit så mycket använda.
  Men borde nog köpa ett par nya snart.

 4. Hahaha, skulle vilja se alla reaktioner på det där 😉

  (Johanna gillar rödvin bäst ;P)

  Nu har jag försökt kommentera massa gånger, hoppas det funkar den här gången!

 5. 2011-04-01 @ 11:24:41

  URL: http://a

  Postat av: Anja – 17 & mamma!

  När det står 1-2 månader på menas det väl åldern 1-2 månader? Man kan ha napparna så länge dom inte är trasiga, har jag hört! ;o Men jag vet inte jag! Och dedär aprilskämtet går jag inte på, haha. 😉

 6. jag blev helt chockad först när jag läste vad du hade skrivit om alkoholen! ha ha. Vi kokar dom varje vecka. Jag tror inte alls du behöver tänka på att byta ut dom speciellt ofta. Jag byter själv alltid efter ca 1-2 månader. Men jag vet andra som byter mer sällan oxå. Säger man verkligen napp i Sundsvall?? I Skellefteå och många andra ställen uppåt säger vi tutte. Jag blir lite smått irriterad när det står napp överallt! haha.

  Ha en bra dag!

 7. Kokar du napparna varje dag? Jag är sämst på att koka, gör det inte ens varannan vecka. Fast sen har Elliot så många nappar så han varierar så mkt. Men bara därför måste jag koka alla idag:)

  Alltså Elliot har varit väldigt stark hela tiden. Nu satt han ju bara några sekunder och när jag skulle visa Jens så ville han inte alls utan tippa bara åt sidan hela tiden, haha.

 8. Hm. Ja, lite alkohol har väl aldrig skadat. Hehe… Men skämt åsido. Folk gör fortfarande så i många delar av världen. Har en kompis från Brasilien som inte tycker det är det minsta konstigt..

 9. haha du är för rolig gumman 😀 jag ska börja doppa i redbull och vodka 😛 min favorit nämligen, hehe. 🙂

  Oj, måste nog koka våra lite oftare.. 😛 Har kanske kokat 4 gånger sen Alice kom. Blir en gång i veckan eftersom vi körde första två utan napp.. Men känns ju som för sällan om man jämför med dig, galning 😛 hehe

  ååhå då förstår jag att du väntar på vagnen 😀 Fanns den i svart på sidan? Såg ingen när jag var in och kikade. Ska bli så kul att de vad du tycker om den sen när du haft den ett tag 🙂 Jag är så nöjd att vi köpte en bugaboo och ingen stor klumpig vagn. 🙂

  Trevlig helg på er! KRAM!

 10. Oj, flera gånger om dagen, varför???
  Jag är dålig på att koka dom nu när hon blivit lite äldre, kanske 1 gång var tredje vecka.
  Har endast slängt en napp sedan hon bytte till en större storlek för 3 månader sedan.
  Hon använder de mest när hon ska sova och är inte nappen söndrig lr torr så varför kasta den?

  När E var mindre koka vi dom kanske 1-2 gånger i veckan.

  Förr använde de alkohol på fingret och tog på tänderna när de var på väg upp, tydligen ska det hjälpa väldigt bra, fast se hur en annan blev :p

 11. Oj så duktig du är på att koka.

  Jag brukar ta lillans när dom åkt i golvet eller blivit skitiga. Hon har väldigt många att byta mellan så det blir inte så ofta. 1 – 2 veckor mellan gångerna ibland.
  Jag har bara bytt hennes en gång och det var när hon vuxit ur första napparna. Kommer inte byta dom hon har förrän dom börjar bli slitna eller gått hål i.

 12. Jag kokar någon gång då & då, max 1 gång i månaden. Men jag sköljer av dem varje dag. Och jag byter nappar när jag märker att de börjar bli slitna & det tar fan så mycket längre tid än 1-2 månader. Sen tappar jag & Nova-Lee bort nappar så ofta så jag köper ju nya ändå.

  Kram

 13. Hej!
  Jag brukar smyga in här med jämna mellanrum (varje dag…) men jag är helt värdelös på att lämna kommentarer. Men nu måste jag, gud så roligt alltså, insomningstipset! 😉 Synd bara på humorbefriade människor som den anonyma kommentarslämnaren.

  Nappar slänger jag med i flaskkastrullen nån gång i veckan, flaskorna kokar jag dagligen. Kastar nappar efter ca 2 månader.

  Ha en fin fredag det trista vädret till trots!
  /Jenny

 14. Hm, har inte lyckats skicka iväg kommentar här, men tredje ggn gillt kanske? Jag testar… Tack för besöket i min blogg! Och din dotter är så himla söt, så mycket hår hon har! Jättefint! 🙂

 15. Hahaha tror visst det var nån som inte förstod sig på ditt april skämt! ;D

  Jag är såå dålig på att koka napparna..Det kanske blir en gång /i månaden!! Fast då har han många nappar att byta med och vi sköljer dom emellaåt!

 16. Vad smart, det ska jag testa när inte Mira vill sova! Tror bestämt det får bli cider, måste ju vara vitaminer också i det.

  Napparna kokar vi kanske varannan vecka, napparna till flaskorna däremot kokas åtminstone varannan dag, men de utsätts ju för mer än nappen som hon bara har i munnen.

 17. haha, alltid det bästa att få ungarna att sova … ,lite sprit rensar väl bort all skit ;P

  ,undrar hur många det är som kommer läsa o skriva nån skit för inte tänka på dagens datum =)

 18. Haha jag reagerade knappt på insomningstipset. Undrade först bara om alkohol verkligen var sådär jättebra och sen tänkte jag "äh, så farligt kan det väl inte vara. Det är upp till varje förälder hur den gör" Snacka om att bli en bra morsa sen alltså haha! 😉
  Tur man inte blev svinsur, då hade jag tyckt att det var pinsamt men nu kan jag ju bara skratta åt mig själv 😉

 19. Men oj vad du och alla är duktiga på att koka nappar. Viktigaste är ju att koka dom när dom är nya sen visst om barnen är sjuk är jag noga men annars kokar jag napparna knappt en gång i månaden. Skölja dom är jag duktig på men inte koka. Sen har jag napparna tills dom börjar bli slita. Man får dra i dom då och då för att se så dom är hela. Alla gör vi olika :). Men varje dag behöver du nog inte koka dom.

  Jag längtar efter er, vill så gärna träffa Jolie i verkligheten SNART! PUSS å kram

 20. Napp?
  Jag har precis hittat mina egna händer så vem behöver napp? hihi… trevlig 1:a april och hälsa mamma att korken på en Martell (cognac) fungerar lika bra som napp..

  Kram

 21. dra i dem lite då och då så ser man om det är sprickor! håller hon på att få tänder så använd bara silikonnappar då de är mer hållbara!

 22. Hihi…här kör vi på snaps till lillan 😉
  Va duktiga ni är på att koka napparna…här kokas och byts det nappar mer sällan..usch, ska bli ändring på det.
  Trevlig kväll, kram!

 23. Hilarious! Hahsha vilket roligt skämt du fick till! Blev tvungen att gå in och kolla om någon verkligen gick på den…. Tydligen någon feg jäkel som inte kan stå för en kommentar, haha.

 24. haha. Sprit ska det vara. Brukar själv slå i en hutt i kvällsvällingen, lite extra sting liksom 😉

  får lite kasst samvete på kokfronten dock. blir inte så ofta här, nappar o flaskor lika kasst. kanske varannan vecka. napparna har vi inte bytt ut ännu men maja har såå många och jag drar i dem titt som tätt å än ar ingen blivit torr eller sprucken.

  din lilla pärla är ju bara för söt!

 25. Men gångfylla är faktiskt något som man kan bli av med körkortet på! En gammal kompis pappa blev av med sitt körkort när han gående var på väg hem. Visserligen har han tidigare varit dömd för rattfylla, så jag vet inte om det berodde på det, eller om det gäller alla som har körkort på sig när dom promenerar på fyllan 😛

 26. Är det verkligen bra för immunförsvaret att koka napparna så ofta? Man bygger väl upp ett försvar mot bakterier genom att utsättas för dem?

 27. Jag kokar ofta nappen endast när den är precis nyinköpt. Sen använder hon samma napp i ca 1 månad o sen slänger jag o hon får en ny. Kokar inte fler gånger om inte det känns absolut nödvändigt, utan bara sköljer av med vatten när det behövs. Byta ut nappen så där ofta tror jag inte behövs egentligen, utan det har bara blivit en lat vana för egen del, så jag kan känna mig lugn över att inte nappen blivit för sliten. Så vimsig som jag är skulle jag annars kunna "glömma" nappen i hur långt tid som helst annars känner jag.

 28. mwn gud, kan inte folk ta ett aprilskämt? tänkte på den som skrev att du skulle bli anmäld :p

  jag kokar bara nappen första ggn, sen sköljer jag den i vatten :p

 29. Oj, ambitiöst att koka napparna varje dag! Vi kokar dem första gången och sedan om Liten varit sjuk, haft dem ute eller lånat ut dem till en kompis. 😉 Annars sköljs de bara under kranen.
  Jag tror som en tjej skrev tidigare att månaderna som står på förpackningen gäller för vilken ålder nappen passar… Vi slänger byter när de ser lite trista ut på insidan sugdelen eller om han tuggat på dem. Många nappar blir det!

 30. Jag har inga napp-barn längre, men båda mina söner hade napp när de var mindre. Jag kokade napparna efter sjukdom och annars kanske någon gång i månaden. Likadant med nappflaskorna. Man bör vara noga att kolla så att det inte är hål i dem, särskilt när barnet börjar få tänder.

  Visst ska man skölja napparna då och då, men att koka dem varje dag låter överambitiöst. Jag tror snarare man stjälper än hjälper om man är SÅ noga med hygien och rengöring. Barnen behöver få i sig lite baciller i små doser, annars kan de inte bygga upp sitt immunförsvar. Så jag tror du kan tagga ner lite med kokandet. Däremot ska man aldrig stoppa nappen i sin egen mun för att "rengöra" den, som många föräldrar gör. Typ om barnet tappar nappen på marken så är det många som snabbt suger av nappen och sen ger den till barnet. Då kan man föra över kariesbakterier till barnets mun vilket ju inte är så toppenbra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *