Malins Nyårskrönika!

Hej alla!!

Nu äntligen kommer en favorit i repris med min krönika för 2009. För er som vill blicka tillbaka och minnas 2008 med mig kan ni klicka här för att läsa det årets nyårskrönika.
Men nu har ett nytt år passerat och här kommer en resumé för året 2009;

Januari – Börjar året… och spåren efter finanskrisen finns färskt i minnet på de flesta, så också alla arbetsgivare i Åre. Jag söker jobb för fullt men det går trögt. Efter mycket om och men får jag tillslut säsongsjobb som badvärd på hotellet jag jobbat på tidigare. Kanske inte drömjobbet men väl ett jobb!! Fördelen med att inte jobba så mycket är att jag får många dagar med skidorna i parken. Skador dyker åter upp i våran lilla familj, denna gången är det båtbenet som ryker på Mattias och över 100 dagar i gips väntar honom..

Februari – Kommer näst.. Börjar månaden med att åka på en rejäl magsjuka. Så här i efterhand en bra utrensning efter all julmat och nyårsgodis även om det inte var skoj då. Spontanmålar om väggen i sovrummet vilket blev katastrof. Fyller år och har en rolig fest med kära vänner här hemma. Sista dagen i månaden får vi veta att Mattias klarat alla prov och test och blir antagen till brandmansutbildningen!

Mars – Jag knegar på med mitt jobb inne i badet. Trivs egentligen inte så jättebra men kämpar på och letar samtidigt efter en utväg. Börjar ledsna rejält på backen, finns varken pepp eller motivation att åka längre. En månad det inte händer så mycket och jag gärna lägger bakom mig.

April – Denna månaden börjar väldigt bra då jag på månadens första dag blir erbjuden ett jobb. Ingenting säkert men jag blir glad över förfrågan och börjar så smått att hoppas. Mattias blir klar med första steget i sin utbildning till brandman och får därmed börja åka med på larmen. I mitten av månaden jobbar jag min första dag som Back Office Assistent på hotellet och har sedan dess blivit kvar. Månaden avslutas med Freeride och vi tackar för säsongen och vintern denna gången!

Maj – Jag och Mattias åker på en efterlängtad solsemester till Tunisien. Helt underbar semester med massa sol och bad. Utlandsresan följs av en stockholmstripp och en vecka “hemma” i Sundsvall. Jobbar än så länge bara extra på mitt nya jobb så rätt lugnt på den fronten.

Juni – Lugn månad hemma i Åre. Skatteåterbäringen från slitet i Norge kommer som en skänk från ovan. I slutet av månad åker vi till Sundsvall igen och stannar även nu i en vecka.

Juli – Härlig vecka i Sundsvall med bl.a Gatufesten. Bloggen fyller ett år, hurra hurra! Jag bestämmer mig för att måla om väggen i sovrummet igen. Denna gång blev resultatet 100ggr bättre! Väldigt lite jobb än så länge men det börjar ta sig..

Augusti – Mattias börjar andra delen av sin utbildning, den här gången på Sandö. Jag är jätteglad för hans skulle men tråkigt att han är borta i flera veckor åt gången. Blir vuxen på riktigt då jag måste åka hem till Järpen för att städa ut mitt flickrum. Många minnen kommer fram, men skönt att rensa lite!

September – Jag får äntligen ett vikariat på tjänsten som jag tidigare bara haft timmar på. -Åhhh, vad glad jag är!! Mattias fyller 26 år. Jag blir medryttare på lilla söta ponnyn Max och det känns jättebra att ha hästarna i mitt liv igen. Får en snowboard och ett par boots av Mattias och vi tar även säsongen första åk! En bra månad!!!

Oktober – Hela mitt liv rasar samman för ett tag när min älskade Mattias skadar sig svårt i backen. Mjälten är spräckt och delad i två delar. En lång och jobbig tid väntar på intensivvårdsavdelningen för honom och jag är utom mig av oro. Brutna ben är en sak men trasiga organ en helt annan nivå. Efter vad som känns som en evighet får Mattias flytta till en vanlig vårdavdelning och sedan såsmåningom komma hem igen. Men innan dess han jag tänka många hemska och olyckliga tankar. Usch och fy för denna hemska månad!!!

November – Mattias repar sig sakta men säkert och livet börjar återgå till det normala. Han är sjukskriven men jag jobbar på och älskar mitt jobb. Vi bestämmer oss för att göra om inne på kontoret lagomt till första advent. Väldigt lugn månad med tanke på föregående.. Vi firar två år tillsammans ♥

December – Tänk vad ett år går snabbt, vi har redan bott i våran lägenhet i ett år. Åker till Sunsdvall för att vara med heja på våra vänner i Sundsvalls Railstyle. Klär våran första julgran tillsammans och firar våran första julafton ihop. Hinner med en underbar och härlig personalfest med tema Oscars Night. Avslutar året med fullt hus i lägenheten med alla vänner som vill fira in det nya året tillsammans med oss!!

Nu ser jag framemot ett härligt 2010, fritt från skador och sjukdomar. Tack alla ni som gjort mitt år 2009!
Avslutar med att säga som i min förra Nyårskrönika; GOTT NYTT ÅR FÖR FAN!!!

     

     

Du kanske också gillar

1 kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *