Förlossningsbrev?

God morgon vänner!

Tack alla ni som röstat på mig i Modemisstävlingen. Vet att jag förmodligen har en ganska liten chans men det värmer mitt hjärta att ni i alla försöker och ger mig en liten chans 😉 Har du inte röstat ännu kan du göra det HÄR – Kossan Muu behöver din hjälp, hihi!

Ni är underbara!

Nu ska vi snart iväg till BM, idag ska vi skriva förlossningsbrev och önskemål tillsammans. Känns bra att göra det digitalt där i samråd med barnmorskan så finns brevet redan på förlossningen när vi kommer in! Hur gör man hos er? Skriver ni ner “traditionellt” på ett papper eller gör ni det också tillsammans med BM?

Vi hörs lite senare!

Ps. Ni missar väl inte söta Ingrids blogg? Hon har just nu en väldigt charmig julkalender där ni kan vinna en söt liten julklapp varje dag!

Du kanske också gillar

16 kommentarer

 1. Lycka till hos BM! Här i Norge har jag ingen aning om hur man gör, antar att man säkert får skriva och ta med det själv, men jag tycker att det är så svårt – jag vet ju inte hur det är så jag har ju ingen aning. Jag har aldrig gjort det här förut hehe 😀 Kramar

 2. Klart du har min röst!

  Vi har inte skrivit något förlossningsbrev än, faktiskt inte haft en tanke på det. Däremot har jag ju börjat på packningslistan till BB-väskan =) Men ska på föräldrautbildning plus besök hos BM nästa vecka så vi får väl se då!

  Ha en finfin dag, kram!

 3. Tack:)
  Ja men visst känns det längesen? Känns som om det var år sen vi såg plusset på testet liksom, samtidigt som det gått snabbt..

  Vi skrev också förlossningsbrev tillsammans med BM, nu skrev vi inte så mkt, eftersom man vet ju inte alls hur det kommer bli. Jag är ju inte så orolig för förlossningen utan ser liksom typ fram emot det, så det blev bara ett par korta rader:) Men ändå skönt som du säger att det finns där och dom vet hur man känner/tänker.

 4. Jag skrev hemma på datorn, mailade min BM och hon skrev ut och la ner det i min journal. Tyckte det var skönt att kunna sitta hemma och fila lite på det 🙂
  Alla sa att man inte skulle tänka så mycket utan att det blir som det blir, men för mig var det skönt att åka dit och iallafall veta hur jag ville ha det, sen om det inte skulle blivit så hade det vart okej med, men det var skönt att ha en planering i huvudet. Nu blev det ju faktiskt precis som jag ville med allting ändå, så jag är supernöjd med brevet och allt 🙂

 5. Jadu, vi skrev en "sammanfattning" av graviditeten men jag räknar inte den som en sammanfattning. Min barnmorska är allt annat än bra kan man säga. Hade jag inte varit så långt gången hade jag bytt men nu känns det inte lönt.
  Jag har iaf skrivit ett förlossningsbrev också, mest för att jag vill få det med mina ord men efter att ha gjort den sammanfattningen så måste jag ha det för att sammanfattningen är så förbannat dålig.

  Nåja. Jaa mössan är så fin så! Självklart vill jag också bli av med magen typ IGÅR men jag kommer nog ändå sakna det mysiga med att vara gravid tror jag. Men, just nu vill jag inget hellre än att föda barn haha.
  Kramar!

 6. Åh det ska jag med få göra den 20/12.. Vet redan hur jag önskar hur min förlossning skulle bli.. Men man får ta det med en nypa salt för allt kan ske.. Hur vill du ha din, om man får fråga?

  Vi får inte heller ta emot besök på självaste BB, men har ett allrum (hisshall) som man kan komma till som vi (föräldrar + barn) kan gå ut till… Men vem har ork eller lust till det. Nej de får vänta till man kommer hem, lättast och skönast!

 7. Åh det ska jag med få göra den 20/12.. Vet redan hur jag önskar hur min förlossning skulle bli.. Men man får ta det med en nypa salt för allt kan ske.. Hur vill du ha din, om man får fråga?

  Vi får inte heller ta emot besök på självaste BB, men har ett allrum (hisshall) som man kan komma till som vi (föräldrar + barn) kan gå ut till… Men vem har ork eller lust till det. Nej de får vänta till man kommer hem, lättast och skönast!

 8. Nu vet jag inte om det förändrats sedan 2006 då tredje barnet kom men jag har med alla mina tre och även nu nr 4 skrivit förhand och haft med i min journal 🙂

 9. Kunde inte rösta igår.. men nu idag gick de =) Håller tummarna för dej 🙂

  Ja tror vi gör vårat brev med bm här oxå. Tror de va dax för de nu nästa gång jag skulle dit 🙂

 10. Jag har inte skrivit något förlossningsbrev någon av gångerna. Det är nog bra att tänka igenom före, men är nog stor risk att man låser sig om man har försökt bestämma sig innan. Jag var till exempel övertygad om att bedövning eller lustgas inte var något för mig vilken innebar att jag totalvägrade använda det när barnmorskan rekommenderade det. Fast det gick bra ändå.

 11. Jag hoppas att du inte tog det som ett klagomål, för så var det inte tänkt!

  Senast hade vi tänkt oss det annorlunda än det blev. Som att bäbis pappa skulle ta emot bäbi, men hen kastade sig ut, så det hans inte med 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *